Spring naar content

STAP- Cursus Digitale Vaardigheden DiVa

Computervaardigheden Cursussen

Wat biedt de Cursus digitale vaardigheden (DiVa-cursus)?

Aan het eind van onze cursus Digitale Vaardigheden beschik je over de basisvaardigheden om zelfstandig online door te kunnen leren en beschik je over een goed niveau van digitale vaardigheid. Met de opleiding kun je actiever participeren in de maatschappij. Je bent beter zelfvoorzienend in het digitaal domein en je hebt de vaardigheid om digitaal te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen we je voor te bereiden om te participeren in de arbeidsmarkt.

Klassikaal les en online herhalen

De cursus Digitale Vaardigheden volg je 1 dag klassikaal in groepsverband onder begeleiding van onze docenten. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de aanwezige computers op de opleidingslocatie. Je hoeft je eigen computer niet mee te nemen. We leren je op interactieve wijze met de computer om te gaan en de lessen te volgen. Op deze dag leer je alles wat je dient te weten en stomen we je klaar voor je examen.

Om er zorg voor te dragen dat je de opgedane kennis niet vergeet, geven we je een unieke inlogcode die je gedurende 1 jaar direct toegang geeft tot de online DIVA cursus. Je kunt op deze manier alle lessen in je eigen tijd en tempo nog eens herhalen.

Naast zelfstudie, kun je ook gedurende het jaar deelnemen aan het online Webinar onder leiding van een docent die online les geeft. Je kunt verder ook de live stream bezoeken, waar je gericht vragen kunt stelen aan de docent. Daarnaast zijn alle lessen op het YouTube kanaal te zien voor herhaling en oefening. Op deze manier helpen we je steeds verder op de digitale snelweg!

Welk niveau is de cursus digitale vaardigheden?

Na deze cursus ben jij digitaal redzaam.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de cursus digitale vaardigheden?

De opleiding is bestemd voor iedere volwassene in de leeftijd van 18 jaar en ouder die zijn of haar algemene digitale- en computervaardigheden wil verbeteren.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de cursus digitale vaardigheden is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoe ziet de cursus Computervaardigheden eruit?

De cursus behandelt vier (4) hoofdonderwerpen met ieder twee (2) thema’s. De acht lessen die daaruit volgen brengt je naar een goed basis niveau van digitale vaardigheid. Het cursus materiaal is zo samengesteld dat iedereen de cursus kan volgen. Met illustraties en animaties wordt je bij de hand genomen om (met je eigen cursuslaptop) aan de slag te gaan.

We behandelen relevante thema’s als DigiD en overheid, cyber security (phishing, email), digitaal solliciteren en veilig shoppen op het internet.

Laptop gebruik

Laptop opladen, openklappen en aanzetten, gedragsregels over laptop gebruik, touchpad gebruiken.

Ethernet

Wifi netwerken zoeken en verbinding maken en verbreken. Het verschil tussen open en gesloten netwerk kennen, wachtwoorden invullen, netwerk naam en wachtwoord vinden.

Internet

Basis functionaliteit browser (Chrome), zoekopdrachten bij zoekmachine uitvoeren, informatie opzoeken,, dataverzameling, sleutelwoorden begrijpen, op websites navigeren, website (google) formulieren invullen, veel gebruikte websites kennen, met DigiD inloggen.

Social media

Weten wat een profiel is en bereik van sociale media begrijpen met voor- en nadelen), cookies begrijpen, YouTube (kids) kennen, Van youTube tutorials leren, facebook en instagram openen.

Veiligheid

Virus herkennen en voorkomen, anti-virus software kennen en Anti-virus scan uitvoeren. Phishing kennen en herkennen, gekleurd- en nepnieuws Intentie achter media kunnen inzien, reclame kunnen herkennen.         

Email

Gmail kennen en openen, gegevens invullen, sleutel metafoor begrijpen, veilig wachtwoord en account aanmaken, E-mail versturen, ontvangen, openen en bijlage toevoegen en openen.

Software

Met het startmenu om gaan, vensters afsluiten, in grootte veranderen, minimaliseren en met meerdere vensters tegelijk werken. Libre Office opstarten, berichten en brieven schrijven, mappen structuur begrijpen.

Solliciteren

Leren hoe je op via internet websites vacatures kunt vinden, inloggen, opslaan en favoriet maken, hoe je daarop kunt reageren en direct kunt solliciteren via invul formulieren en het uploaden van (persoonlijke) gegevens.

De examens van de cursus digitale vaardigheden

Er wordt een examen afgenomen van 30 minuten. Je legt het examen af op locatie.

Studiebelasting

Circa 6 klokuren. Daarna op eigen initiatief verder leren en herhalen op het online platform.

Diploma

Bij goed gevolg ontvang je een certificaat ”Digitale vaardigheden”.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 06-21 62 64 13 of per mail via info@digisurfer.nl.

Wanneer start de cursus Computervaardigheden?

De cursus Computervaardigheden wordt als volgt aangeboden:

  • De klassikale dagopleiding begint om 10:00 uur en duurt tot 16:30 uur.
  • De klassikale cursus start in samenspraak tijdens de intake, waar de groepen worden samengesteld.
  • Tijdens de intake verkrijg je een persoonlijke inlogcode waarmee je de cursus online kunt bezoeken. Zo ben je nog beter voorbereid!


 

Tijdens de intake wordt de datum van de cursusdag ingepland. De definitieve startdatum en lestijd krijg je dan mee.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op onderstaande leslocatie(s)?

Wat zijn de kosten van cursus Computervaardigheden?

Dagopleiding inclusief gebruik laptop: 999,- euro inclusief BTW

Inbegrepen in de prijs

  • Klassikale cursus (1 dag)
  • Tijdens de (klassikale) cursus kun je gebruik maken van de aanwezige computer apparatuur
  • 1 jaar lang ondersteuning op afstand door o.a. toegang tot de online cursus, online webinars en live feeds.
Startdatum Maand Variant Locatie