LSSO Cursus Notuleren

Secretariële opleidingen

Gedurende de cursus Notuleren staat het maken van foutloze en goede notulen centraal. De doelstelling van de cursus notuleren is niet slechts het maken van een verslag, maar ook de voorbereiding, verslag en nazorg van de vergadering komen aan bod. U leert tijdens de cursus om de hoofdzaken van de bijzaken in een vergadering te onderscheiden. Een goede notulist kan tegelijkertijd luistern en aantekeningen maken. Deze aantekening verwerkt de notulist tot een verslag oftewel notulen die aan allerlei eisen voldoet. Na de cursus notuleren bent u in staat om goede notulen te maken van een vergadering.
    
Wij bevelen deze (maatwerk)training aan binnen het bedrijfsleven, indien gewenst in-company.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor degenen die in hun beroep, voor hun instelling of vereniging regelmatig een vergaderverslag of notitie maken.

Niveau

MBO 3/4

Vooropleiding

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Onderstaande onderwerpen komen gedurende de cursus aan bod:
•    voorwaarden goede notulen
•    vergaderbegrippen
•    vergadervormen
•    verloop van een vergadering
•    voorbereiding van een vergadering
•    functies van de notulen
•    verslagvormen
•    kennis van organisaties
•    kennis van regelingen en instanties

Examen

De examens worden diverse malen per jaar en in verschillende plaatsen afgenomen. Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van LSSO: www.examenbureaulsso.nl.

Studiebelasting

Circa twee klokuren per lesweek.

Diploma Cursus Notuleren

De cursus wordt afgesloten met een LSSO®-examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO®-erkend landelijk certificaat. 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     5 lesweken
Avondopleiding:          10 lesweken   

Lesdag en-tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch). 

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de LSSO cursus notuleren een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor de mogelijkheden.

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (5):     265,- euro
Avondopleiding (10):         265,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Vanaf 1 augustus 2015 worden de examens op locatie afgenomen door LSSO examenbureau. Inschrijving geschiedt vanaf dan voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website www.examenbureaulsso.nl.

Studiemateriaal

Circa 40,- euro

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding LSSO Notuleren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie