VCA Basis Zelfstudie

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

De cursus VCA Basis Zelfstudie is geschikt voor u als u dagelijks moet werken volgens VCA-richtlijnen. Tijdens deze VCA zelfstudie leert u alles over Arbowetgeving, gevaarlijke stoffen en brand- en explosiegevaar. Daarnaast leert u om in een besloten ruimte, op grote hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen te werken. De VCA zelfstudie kunt u volgen op afstand. U doorloopt de opleiding volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo.
Wanneer u een werkgever bent, bent u volgens de Arbowet verplicht om de veiligheid van uw werknemers en bezoekers te waarborgen. Vaak eisen opdrachtgevers een VCA certificaat als verplicht.

Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toont u aan dat uw werknemers de benodigde kennis in huis hebben. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Doelgroep

De cursus VCA zelfstudie is voor iedereen die het diploma Basisveiligheid VCA wil behalen of waarvan het diploma bijna verloopt.

Niveau

MBO

Vooropleiding

Voor de opleiding VCA Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De VCA Basis cursus bestaat uit 7 uur zelfstudie welke u thuis kunt verrichten. De opleiding bestaat uit zelfstudie in combinatie met een digitaal examen. Aan het eind van uw zelfstudie kunt u zich inschrijven voor een digitaal examen op onze locatie.

Examen

U legt het digitale examen voor de cursus VCA Basis af op onze locatie. U ontvangt direct de uitslag van uw examen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus VCA Basis bedraagt ongeveer 7 uur.

Certificering VCA Basis zelfstudie

Na afloop van de cursus ontvangt u bij goed resultaat een VCA Basis certificaat en een pas welke 10 jaar geldig is.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over VCA Basis Zelfstudie? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Duur van de cursus VCA Basis - Zelfstudie

De opleiding  VCA Basis bestaat uit 7 uur zelfstudie.

Startdata

U kunt de cursus VCA Basis zelfstudie starten op ieder door u gewenst moment. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de cursus? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

VCA Basis zelfstudie i.c.m. met een digitaal examen 127,50 euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA)? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie