Cursus VCA VOL – Zelfstudie

Logistieke en Veiligheidsopleidingen

Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht de veiligheid van derden te waarborgen die zich op het bedrijf bevinden. Een opdrachtgever kan eisen dat uw personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA). Van leidinggevenden kunnen zij eisen dat zij over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA beschikken. Op basis van cijfers van het CBS wordt duidelijk dat aandacht voor veilig werken noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt onder meer dat jaarlijks meer dan 150.000 werknemers betrokken zijn bij een bedrijfsongeval. Kennis van veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om een veilige en verantwoorde manier van werken te kunnen creëren.

Met het Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) diploma toont u aan dat uw werknemers de benodigde kennis in huis hebben. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV).

Doelgroep

De cursus VCA is voor iedereen die het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA wil behalen of waarvan het diploma bijna verloopt.

Niveau

MBO

Vooropleiding

Voor VCA VOL zelfstudie is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus VCA komen alle verplicht gestelde onderwerpen van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan bod. De VCA VOL cursus bestaat uit 7 uur zelfstudie welke u thuis kunt verrichten. De opleiding bestaat uit zelfstudie in combinatie met een digitaal examen. Aan het eind van uw zelfstudie kunt u zich inschrijven voor een digitaal examen op onze locatie.

Examen

U legt het digitale examen voor de cursus VCA VOL af op onze locatie. U ontvangt direct de uitslag van uw examen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus VCA VOL bedraagt ongeveer 7 uur.

Certificering VCA VOL

Na afloop van de cursus VCA VOL ontvangt u bij goed resultaat een Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA certificaat en een pas welke 10 jaar geldig is.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over VCA VOL? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Duur van de cursus VCA VOL

De opleiding VCA VOL bestaat uit 7 uur zelfstudie.

Startdata

U kunt de cursus VCA VOL zelfstudie starten op ieder door u gewenst moment. 

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

VCA VOL zelfstudie i.c.m. met een digitaal examen 127,50 euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) VCA? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

StartdatumMaandVariantLocatie