Spring naar content

VPS Module Communicatie niveau 5

Loonadministratie Cursussen

Wat biedt de VPS Module Communicatie niveau 5?

Let op vanaf 1 maart 2022 heet deze module VPS Module Beroepscommunicatie niveau 5 en wordt geëxamineerd door de Associatie voor Examinering.

Helder communiceren is noodzakelijk voor iedereen die werkzaam is in een organisatie. Het vergaren van kennis en vaardigheden van communicatie en communicatieprocessen is onontbeerlijk voor iemand die werkzaam is op een personeels- of loonadministratie. In de module Communicatie leer je alles over gesprekstechnieken en kun je tweegesprekken voeren.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de VPS Module Communicatie niveau 5?

Wil je alles weten over heldere communicatie en gesprekstechnieken die je kunt toepassen binnen je functie? Dan is de VPS Module Communicatie niveau 5 geschikt voor jou.

Welk niveau is de VPS Module Communicatie niveau 5?

De VPS Module Communicatie niveau 5 is op hbo-niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen.

Het examen van de VPS Module Communicatie niveau 5

Het examen van module Communicatie niveau 5 wordt afgenomen door De Laat Kenniscentrum. Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Bekijk de pagina Procedures & regels.

Examen Communicatie niveau 5

Het examen voor de module Communicatie wordt afgenomen door De Laat Kenniscentrum. De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:

  • Communicatie

  • Luistervaardigheden

  • Effectief communiceren

  • Gespreksvoering

  • Gespreksvormen

  • Feedback

Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij je door naar de website van de Associatie.

Belangrijk: Geldigheidstermijn certificaten Associatie voor Examinering verandert per 1 januari 2026

Vanaf 1 januari 2026 kunnen certificaten alleen voor een diploma worden ingewisseld als ze binnen een periode van 4 jaar zijn behaald. Op dit moment geldt deze geldigheidstermijn al voor de examens waarin wetgeving wordt getoetst (Belastingwetgeving niveau 5, Belastingrecht niveau 6, de examens Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid).

De geldigheidstermijn gaat veranderen om een waardevast diploma te kunnen uitgeven waarbij de kandidaat over actuele kennis beschikt. Houd hier daarom vanaf deze datum rekening mee als het examen deel uitmaakt van een samengesteld diploma. Je afzonderlijke Associatie-certificaten blijven desondanks onbeperkt geldig. Heb je hier vragen over? Wij helpen je graag! Neem contact op via info@delaatkenniscentrum.nl of bel ons op 040 2485582.

Certificaat

Het examen wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examenlocaties in heel Nederland. Het betreft een online examen. De online inschrijving voor het examen is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

NIRPA

De Laat Kenniscentrum heeft kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laat dit graag toetsen door externe partijen. Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen. 

De loonadministratieve opleidingen van De Laat Kenniscentrum zijn erkend door de Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). De loonadministratieve opleidingen (BKL, PDL, MPZ en VPS) vallen onder reguliere opleidingen, die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.

Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie ontvangen over de VPS Module Communicatie niveau 5? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.​​​​​​

Wanneer start de VPS Module Communicatie niveau 5

De VPS Module Communicatie niveau 5 wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (2 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

In de regel is de opleiding als volgt verdeeld: de module Loonheffingen uit 10 bijeenkomsten, Beroepscommunicatie (extern examen) 4 bijeenkomsten, Personeel en Organisatie 4 bijeenkomsten, de module Arbeidsrecht 6 bijeenkomsten (> 5 groepsgrootte). 

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De VPS Module Communicatie niveau 5 kent verschillende startmomenten per jaar.

Liever starten op je eigen moment? VPS Module Communicatie niveau 5 als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Moduleprijs

1055,- euro (vrijgesteld van BTW).
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 445,- euro (incl. 9% BTW).*

* Indien u eerder een module heeft gevolgd, ontvangt u binnen het jaar een reductie op het studiemateriaal van 335,- euro (eenmalige aanschaf hulpmiddelen).

Totaalprijs 

1500,- euro incl. BTW en incl. hulpmiddelen. Let op 1265,- euro incl. BTW en excl. hulpmiddelen.

Startdatum Maand Variant Locatie