Spring naar content

Opleiding Salesmanager Sales B

Sales opleidingen

Let op: Accreditatie in aanvraag, maar opleiding reeds aan te vangen en af te ronden met een instituutscertificaat.

Wat biedt de SMA Opleiding Salesmanager Sales B?

Gedurende de SMA Opleiding Salesmanager Sales B wordt dieper ingegaan op verkoopprocessen en -technieken. Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden als verkoper worden ontwikkeld. Het doel van de opleiding is om verkoopplan op te kunnen stellen, uit te voeren en om leiding te geven.

Een waardevolle aanwinst voor elke commerciële organisatie!

Welk niveau is de SMA Opleiding Salesmanager Sales B?

De SMA Opleiding Salesmanager Sales B is op hbo-niveau.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de SMA Opleiding Salesmanager Sales B?

Deze sales opleiding is bedoeld voor personen die leiding geven aan (een gedeelte van) een verkoopapparaat. Zij zijn betrokken bij het opstellen van het verkoopplan en moeten dit ook uitvoeren. Denk hierbij aan accountmanagers, verkoopleiders, areamanagers, managers buitendienst, commerciële teamleiders en productmanagers.

Het is raadzaam om eerst de SMA Opleiding Verkoopvaardigheden (of een vergelijkbare opleiding) af te ronden.

Module Salesmanager 1: Verkoop

Binnen deze module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

- Sales algemeen: verkoop benaderingen toepassen, SWOT-analyse, strategische planningsniveaus, verkoopstrategie en -tactiek bepalen, etc.

- De markt en de klant: concurrentiestrategieën van Porter, Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema, productlevenscyclus analyseren, customer rating, etc.

- Het team en de prestaties: motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor, functies en taken van het verkoopteam, teamrollen van Belbin, stijlen van leidinggeven, theorie van feedback, etc.

- Resultaten: winst-, klanten-, kosten- en omzetaandeel berekenen, waarde van een klantenbestand berekenen, break-evenpoint berekenen, prijsbepalingsmethoden toepassen, verschillende rendementskengetallen berekenen, etc.

Module Salesmanager 2: Persoonlijke vaardigheden salesmanager

In de tweede module staan we stil bij de praktische kant van het sales vak en je specialisatie. Je gaat een gedegen salesplan schrijven en presenteren. Daarnaast ga je aan de slag met het voeren van een verkoopgesprek en leer je daarbij de juiste gespreks- en onderhandelingstechnieken.

De examens van de SMA Opleiding Salesmanager Sales B

Om het SMA Diploma Salesmanager Sales B te behalen zijn er twee examens, één examen per module. Wil je enkel één van de modules volgen? Dan behaal je een certificaat voor de specifieke module. Tijdens onze opleiding word je klaargestoomd voor de  volgende examens:

Examen module Salesmanager 1

Dit mondelinge examen toetst je theoretische kennis en inzicht welke je nodig hebt bij het schrijven van een salesplan.

Examen module Salesmanager 2

Je doet een persoonlijk assessment om je praktische vaardigheden te toetsen.

De examens worden afgenomen door SMA (Sales Management Associatie).

Meer informatie?

Wil je meer weten over beide modules, de kosten, startdata en bijbehorende examens? Neem contact met ons op.

Ga naar module Salesmanager 1.

Ga naar module Salesmanager 2.

Vervolgstudie

Heb je de SMA Opleiding Salesmanager Sales B afgerond en wil je graag verder studeren? Denk dan bijvoorbeeld aan een cursus om je verkooptechnieken te verbeteren met de sales training Verkooptechnieken: Leer overtuigend verkopen

Wanneer start de SMA Opleiding Salesmanager Sales B?

Dit betreft een kortdurend traject. 

De opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:

- Een avondopleiding (15 lesweken).

De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

 

- Een (zater)dagopleiding (8 lesweken).

De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

Liever starten op je eigen moment? Volg SMA Opleiding Salesmanager Sales B als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

 

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Cursusprijs

2825,- euro (vrijgesteld van BTW)

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

De examenkosten bedragen 350,- euro (vrijgesteld van BTW).

Totaalprijs inclusief SMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 3350,- euro inclusief BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie