Spring naar content

Opleiding Ondernemerschap

Ondernemerschap

Wat biedt de opleiding Ondernemerschap?

Bruis je van de ideeën en zie je elke dag wel weer nieuwe kansen waarvan je weet dat je er een succes van kunt maken? Dat klinkt alsof we hier te maken hebben met een ondernemer! Dan zit je goed, want na de opleiding Ondernemerschap weet jij hoe je jouw beste ideeën tot succesvolle bedrijven laat uitgroeien.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor deze opleiding ondernemerschap?

Is het je droom om binnenkort te starten met je eigen bedrijf? Er komt veel op je af als startende ondernemer en een goede voorbereiding is dan essentieel. De opleiding Ondernemerschap leert je alle kneepjes van het vak.

Hoe ziet de opleiding Ondernemerschap eruit?

We behandelen o.a.

 • Ondernemerschap in het algemeen

 • Commercie en Sales

 • Marketing

 • Financiële en Bedrijfsadministratie

 • Personeel en Organisatie

Na het volgen van de opleiding Ondernemerschap kun je een eigen ondernemingsplan opstellen, ken je de verschillen van nationaal en internationaal zaken doen en weet je hoe je een winst- en verliesrekening of factuur opstelt. Daarnaast heb je kennis van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en kun je de arbeidsproductiviteit berekenen.

Studiebelasting

Circa 2 klokuren per lesweek.

Diploma

Na het volgen van de opleiding Ondernemerschap ontvang je een diploma dat wordt afgegeven door de Associatie voor Examinering.

Meer informatie?

Meer informatie over de opleiding ondernemen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail.

Wanneer start de opleiding Ondernemerschap?

De  opleiding Ondernemerschap wordt in verschillende vormen aangeboden:

 • Een avondopleiding (10 lesweken, meer dan vijf personen).
  De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.
   
 • Een (zater)dagopleiding (5 lesweken, meer dan vijf personen).
  De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.
   
 • Een intensief traject.
  Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten.

Liever starten op je eigen moment? Volg de opleiding Ondernemerschap als thuisstudie of in een maatwerkvariant!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een trainer die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de opleiding Ondernemerschap?

Cursusprijs

1595,- euro (vrijgesteld van BTW)

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 150,- euro (incl. 9% BTW)

Totaalprijs

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 1745,- euro inclusief BTW.

Klik op de link voor de actuele prijzen: Associatie voor examinering. Jouw examen boek je rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering.

STAP-budget

Het STAP-budget (medio 2022) geeft recht op € 1000,- scholingsbudget. Hiermee kun je de opleiding deels financieren. Bekijk meer informatie over het STAP-budget of bel ons voor meer informatie via 040-2485582.

Startdatum Maand Variant Locatie