Spring naar content

Module Accountmanager 1

Sales Cursussen

Let op: Accreditatie in aanvraag, maar opleiding reeds aan te vangen en af te ronden met een instituutscertificaat.

Wat biedt SMA Module Accountmanager 1?

Een accountmanager vervult een belangrijke rol binnen iedere organisatie. Immers, hij of zij beheert het klantenbestand. Zonder klanten worden er geen zaken gedaan.

Je ontwikkelt je persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten en verdiept je meer in de verkoopprocessen. Daarnaast ga je verschillende verkooptechnieken ontwikkelen en ontdek je hoe je meer rendement haalt uit je klantenbestand. 

Welk niveau is de SMA Module Accountmanager 1?

De SMA Module Accountmanager 1 is op hbo-niveau. Het betreft een kortlopende module van 4 - 7 weken.

Hoe ziet de SMA Module Accountmanager 1 eruit?

De SMA Module Accountmanager 1 staat vooral stil bij verkoop. De module bestaat uit de volgende zaken.

- Sales algemeen

Leer verkoopbenaderingen toepassen, een SWOT-analyse maken, strategische planningsniveaus opstellen en een verkoopstrategie of tactiek bepalen.

- De markt en de klant

De concurrentiestrategieën van Porter, de Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy en Wiersema, customer rating en een analyse van de productlevenscyclus. Hier komt het allemaal voorbij.

- Je team en de prestaties

Bestudeer de verschillende motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor. Krijg inzicht in de functies en taken van het verkoopteam, de teamrollen van Belbin, verschillende stijlen van leidinggeven en de theorie van feedback.

- Het analyseren van resultaten

Bereken een winst-, klanten-, kosten- of omzetaandeel, de waarde van je klantenbestand, het break-evenpoint, het toepassen van prijsbepalingsmethoden en het berekenen van verschillende rendementskengetallen. 

De examens van de SMA Module Accountmanager 1

Het mondelinge examen van de SMA Module Accountmanager 1 sluit aan op de examens van de SMA opleiding Verkoopspecialist. Dit examen toetst je theoretische kennis en inzicht welke je nodig hebt bij het schrijven van een accountplan.

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

 

Wanneer start de SMA Module Accountmanager 1?

Dit betreft een kortdurend traject. De module duurt 4 - 7 weken, afhankelijk van de lesmomenten.

De SMA Module Accountmanager 1 wordt in verschillende vormen aangeboden:

- Een avondopleiding

De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

 

- Een (zater)dagopleiding

De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

 

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

 

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

Liever starten op je eigen moment? Volg de SMA Module Accountmanager 1 als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Cursusprijs

1400,- euro (vrijgesteld van BTW)

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

De examenkosten bedragen 175,- euro (vrijgesteld van BTW).

Totaalprijs inclusief SMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 1750,- euro inclusief BTW.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget. Met dit budget kost deze opleiding nog 650,- euro. 

 

Startdatum Maand Variant Locatie