Spring naar content

Examentraining NIMA A2 Sales verkoopgesprek inclusief examen / kortdurend

Bijles

Wat biedt de NIMA Sales A2 module?

Deze opleiding is een uitstekende voorbereiding op het NIMA examen. NIMA Sales A2, waarbij je een verkoopgesprek moet voeren.

NIMA Sales A2 is een onderdeel van de opleiding NIMA Sales A. De opleiding NIMA Sales A is gericht op het ontwikkelen van de verkoopvaardigheden.

Hoe ziet de NIMA Sales A2 module eruit?

Je leert uw klanten te overtuigen met  inhoudelijke kennis en persoonlijkheid. Tijdens de lessen trainen we specifiek het onderdeel A2, welke gericht is op de mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst.

Welk niveau is NIMA Sales A verkoopgesprek?

MBO

Ben jij dé geschikte kandidaat voor NIMA Sales A verkoopgesprek?

De opleiding NIMA Sales A is bedoeld voor (aankomend) commerciële buitendienstfunctionarissen en professionele verkopers. Volgt u elders een (online) NIMA opleiding dan is deze opleiding een waardevolle aanvulling om goed voorbereid deel te nemen aan het examen A2.

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO, relevante werkervaring of minimaal 18 jaar.

Hoe ziet de NIMA Sales A2 module eruit?

Het programma van de NIMA A opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen. U volgt met deze opleiding enkel het onderdeel A2:

Module Persoonlijke presentatie

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • psychologie van het verkopen
  • luistervaardigheden
  • onderhandelen
  • netwerken
  • klantanalyse
  • non-verbale communicatie en uitstraling
  • presentatietechnieken

Examen NIMA A2 Sales

Het NIMA Sales A Examen bestaat uit twee losse modulen: A1 en A2. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan kandidaten die geslaagd zijn voor beide losse modulen. De kandidaat kan zelf bepalen in welke volgorde de beide losse modulen worden afgelegd.

Module A2

De NIMA Sales A2 module is een mondelinge toets waarin de praktische vaardigheden van een verkoopgesprek worden getoetst. De kandidaat moet op basis van gegeven input een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek kunnen voeren. Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze sales opleiding is circa vier klokuren per lesweek.

NIMA sales A Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Meer informatie?

Meer informatie over de module NIMA Sales A? Klik dan hier.
Meer informatie over de volledige NIMA Sales A opleiding? Klik dan hier.

Vervolgstudie

Heeft u de opleiding NIMA Sales A afgerond en wil u graag doorstuderen? Start dan met de opleiding NIMA Sales B verkoopleider óf NIMA Sales B accountmanager

Wanneer start de NIMA Sales?

Duur van de opleiding NIMA sales A

(Zater)dagopleiding: 2 lesweken
Avondopleiding: 4 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De NIMA A2 Sales avondopleiding; voorbereiding op het verkoopgesprek, start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de Examentraining NIMA A2 Sales verkoopgesprek inclusief examen / kortdurend

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (3): 695,- euro
Avondopleiding (5): 695,- euro

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 170,- euro

Examenkosten

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Je legt het examen voor de opleiding NIMA Sales A bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.De examenkosten voor het mondelinge A2 examen bedragen 308,- euro.

Heb je vragen over de cursusprijs of heb je behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales A? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Startdatum Maand Variant Locatie