Spring naar content

Sales in Corona tijd

Sales in Corona tijd? Je weet dat het moet, maar hoe dan? In dit artikel nemen we je mee naar het belang van sales. Een sales opleiding juist nu!

Sales voelt in Corona tijd soms onconventioneel

In deze lastige tijd waar we veelal op een andere manier onze sales strategieën moeten uitvoeren en onze sales tactieken kunnen toetsen zijn we genoodzaakt om nieuwe soms onconventionele manieren te gebruiken om ons vak te kunnen uitoefenen.

Social selling

Even op bezoek gaan bij je klant om te peilen hoe het met hem of haar gaat of een nieuwe potentiële klant bezoeken moet in deze tijd vaak op een andere manier. Het gebruik maken van social selling en de klant via een digitale manier bereiken is een oplossing. Je bent ver weg maar toch ook heel dicht bij! Met deze nieuwe manier van sales bedrijven blijft het belangrijk om de behoefte van de klant in ogenschouw te blijven houden.

Hoe werkt social selling?

Het verkoopgesprek is op een andere manier fysiek geworden. Koopsignalen dienen te blijven worden opvangen tijdens een digitaal verkoopgesprek! Het gebruik maken van de techniek LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) is nog belangrijker geworden op het moment dat je via een digitale manier probeert je producten of diensten aan te bieden aan je bestaande of potentiële klant!

Sales leren middels klassikaal (afstands)onderwijs

Op welke manier je deze technieken het beste kunt gebruiken en op welke manier je ook op een digitale manier kunt  leren verkopen, heeft De Laat Kenniscentrum onze  verschillende verkooptrainingen en opleidingen omgezet in afstandsonderwijs! O.a. de opleidingen Nima sales A en B zijn gedegen opleidingen om de fijne kneepjes van het sales vak te leren in theorie en praktijk! Je leert om een goed behoefte gericht verkoopgesprek te voeren maar ook de bedrijfskundige kant van een salesorganisatie. Het schrijven van een accountplan of een verkoopplan is cruciaal in deze tijd en met name voor de tijd die nog gaat komen!  De theorie al op zak? Maak dan gebruik van onze salestrainingen, praktisch, realistisch en eventueel op een digitale manier. Middels ons afstandsonderwijs programma waarin je in een virtuele les je opleiding krijgt aangeboden ben je fysiek ver weg maar in de klas heel dichtbij! De docent en je medestudenten zijn gewoon in beeld, alleen in ieders eigen omgeving. Die lekkere koffie van thuis drink je dus ook gewoon tijdens het volgen van de les!

Verbeter je verkooptalent!

Kortom, in deze corona tijd toch je sales competenties verbeteren of starten om je sales competenties te verwerven, start een digitale opleiding of training op afstand bij De Laat Kenniscentrum. Een gewone les met docent en medestudenten in je eigen omgeving maar op een digitale manier! Liever persoonlijk contact, dat kan ook nog steeds, in kleine groepen kunnen wij ook op locatie de opleiding aanbieden. Lees hier hoe wij gezond werken.