Spring naar content

Sales leren met NIMA B? Wat leer je hier?

Sales is een vakgebied van een accountmanager. De accountmanager is, als beheerder van het klantenbestand, een uiterst belangrijke spil in iedere organisatie.

Wanneer is deze sales opleiding interessant voor je?

Wanneer je een deel uit maakt van het verkoop proces is deze opleiding zeker de moeite waard. Ben je betrokken bij bijvoorbeeld het opstellen van een verkoopplan? Of voer je juist een verkoopplan uit in de praktijk? Dan kan deze opleiding interessant zijn om te volgen.

Enkele beroepen waarvoor deze sales opleiding interessant is hebben te maken met de sales binnen een onderneming. Denk hierbij aan onder andere accountmanagers, verkoopleiders, commerciële teamleiders en productmanagers.

Het is ten slotte aan te bevelen dat je eerst NIMA Sales A afrond voordat je aan deze opleiding start.

Waaruit bestaat deze opleiding?

De opleiding van NIMA B bestaat uit 2 modules die bestaan uit een theoretisch en praktisch deel.

Module B1
Bij deze module is de theorie heel belangrijk. Hierbij licht de focus op theoretische strategieën. Je leert dan allerlei dingen op het gebied van concurrentiestrategieën en klantwaardestrategieën. wat houden deze strategieën precies in? wat kan je ermee doen? Verder staat het maken van een productlevenscyclus centraal.

De volgende onderwerpen komen ook aan bod tijdens deze module:

  • Sales in het algemeen. Hierin leer je bijvoorbeeld wat een SWOT-analyse inhoudt, wat de strategische planningsniveaus zijn en hoe je een verkooptechniek bepaald.
  • De markt en klant. onder dit onderwerp vallen onder andere de bovengenoemde strategieën en de customer rating.
  • Prestaties van het team. Hieronder komen onder andere modellen van Maslov, Herzberg en McGregor. Hoe zorg je voor motivatie binnen het team? Wat zijn de teamrollen (Belbin) en de theorie van feedback staan centraal.
  • Resultaten. Dit zijn vooral berekeningen. Hoe worden verschillende aandelen berekent? Denk hierbij aan de winst-, klanten-, kosten- en omzetaandeel. De Kengetallen staan hierbij ook centraal.

Module B2
Bij deze module ligt de focus vooral op het schrijven en presenteren van een accountplan. Daarnaast wordt er ook aandacht gegeven aan het kunnen uitvoeren van een verkoopgesprek. Wat kan je hierbij het beste doen op gebied van voorbereiding en onderhandelingstechnieken.

Interesse in de sales opleiding?

NIMA B sales start in mei in Eindhoven. Heb je interesse in deze opleiding? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 040-2485582 of door een mail te sturen naar info@delaatkenniscentrum.nl

Voor meer extra informatie over NIMA B Sales Accountmanager opleiding / 9 – 12 maanden kan je altijd contact met ons opnemen.