Spring naar content

Scholingsvoucher werkzoekenden: volg een opleiding tot ‘kansberoep’!

scholingsvoucherWerkzoekenden die zich willen om- of bijscholen kunnen bij het UWV een scholingsvoucher aanvragen. Deze subsidie van maximaal €2.500,- mag u inzetten om u te laten bij- of omscholen naar een zogenaamd ‘kansberoep’. Een opleiding tot een kansrijk beroep wordt altijd afgesloten met een erkend diploma of certificaat waarmee uw kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot! De Laat Kenniscentrum biedt verschillende opleidingstrajecten aan waarvoor u de scholingsvoucher mag inzetten.

Opleidingen tot kansberoep bij De Laat Kenniscentrum:

Voor één van de onderstaande opleidingen kunt u de scholingssubsidie inzetten.

Marketing- en salesopleidingen
– NIMA Basiskennis Marketing
– NIMA Marketing A
– NIMA Consumentenmarketing B
– NIMA Marketingcommunicatie B
– NIMA Business Marketing B
– NIMA Basiskennis Online Marketing
– NIMA Digital Marketing B
– NIMA Sales A
– NIMA Sales B Accountmanager
Logistieke en veiligheidsopleidingen:
– Logistiek medewerker warehouse
Administratieve opleidingen:
– Moderne Bedrijfsadministratie MBA
– Bestuurlijke Informatievoorziening
– Rapporteren en Adviseren voor Financials
Kantoor en secretariële opleidingen:
– Commercieel Administratief Medewerker
– Receptioniste/Telefoniste
Management opleidingen:
– NEMAS Advanced management
– NEMAS Middle management.
– NEMAS Basiskennis management

Wie maakt aanspraak op een scholingsvoucher?

Om gebruik te mogen maken van de scholingsvoucher, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u bij het UWV staan ingeschreven als werkzoekende en moet de voucher zijn aangevraagd vóór 1 januari 2018. Alle voorwaarden zijn terug te vinden op de website van het UWV. Neemt u daar altijd even een kijkje om ervoor te zorgen dat u niet teleurgesteld wordt!

Persoonlijk advies en begeleiding bij om- of bijscholing

Met de scholingsvoucher kunt u bij ons terecht voor verschillende opleidingen. Er is altijd wel een opleiding die bij uw wensen en kwaliteiten past. Toch begrijpen wij dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Bij De Laat Kenniscentrum kunt u dan terugvallen op één van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen u vakkundig adviseren bij de keuze voor een opleiding en samen met u bekijken welk traject het meest geschikt is. Heeft u tijdens het opleidingstraject vragen? Bijvoorbeeld over passend werk in de toekomst? Dan staan wij natuurlijk voor u klaar!

De voucher aanvragen

De scholingsvoucher kan aangevraagd worden bij het UWV. U vult daarvoor een formulier in dat in behandeling zal worden genomen. Het UWV streeft er naar om u binnen acht weken iets te laten horen. Komt u er niet uit, heeft u een vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!