Spring naar content

Studeren op afstand. Het kan bij De Laat Kenniscentrum!

Steeds vaker besluiten mensen voor een langere periode te gaan reizen of te verblijven in het buitenland. Als tussenstap tussen studie en werk, een (nieuwe) baan, taalervaring of om gewoon helemaal het roer om te gooien. Tijdens je verblijf in het buitenland stop je veel mooie ervaringen in je ‘rugzak’, maar is het niet geweldig wanneer je tijdens je reis of verblijf in het buitenland ook kunt studeren in Nederland. Bij ons kun je studeren in het buitenland, maar met de persoonlijke begeleiding van onze docenten. Het is zelfs mogelijk om de lessen met je klas op afstand te volgen.

Mw. Molgo is een van onze studenten die haar studie in Suriname volgt. Enkele maanden geleden is zij gestart met de opleiding NIMA Corporate Communicatie. Haar ervaringen tot dusver zijn positief: ‘De docent legt de zaken goed uit en geeft goede tips. Het verzorgen van de lessen via o.a. Skype is een nieuwe ervaring, maar waar ik heel tevreden mee ben. Er is direct interactie en het geeft een voldaan gevoel. Overall heel goed te noemen.’

Voor een andere klant verzorgden wij een opleidingstraject van enkele medewerkers voor het Staatsexamen Nederlands A2. In verband met verblijf in het buitenland was het voor enkele studenten niet mogelijk om de lessen in Nederland bij te wonen. Met de huidige communicatiemogelijkheden hebben wij gerealiseerd dat deze studenten de lessen op afstand hebben kunnen volgen. Met goed gevolg, want inmiddels hebben alle werknemers het examen gehaald.

Een opleiding volgen op afstand is overal in de wereld mogelijk, tijdzones zijn hierbij geen probleem. Vereiste hierbij is wel dat de student de Nederlandse taal machtig is én dat zij op de verblijfslocatie beschikken over goed werkend internet.

De meeste examens moeten wel in Nederland worden afgelegd. Houd er dus rekening mee dat er een moment komt dat je naar Nederland moet voor het afleggen van je examen. Dit kan in veel gevallen gecombineerd worden met een gepland familie -of werkbezoek. Slechts examens van bijvoorbeeld LSSO kunnen worden afgelegd in Suriname en de Antillen.

Wil je meer informatie over studeren op afstand? Neem dan contact met ons op: 040-2455582. Onze medewerkers helpen je graag verder.