Spring naar content

Studeren met een handicap of functiebeperking

Heb jij een handicap of functiebeperking? Ondervindt je hiervan hinder tijdens je studie? Wil je ondanks je handicap of functiebeperking alles uit je carrière halen? Wij helpen je jouw doelstellingen te bereiken. Lees hier meer over studeren met een handicap of functiebeperking bij De Laat Kenniscentrum.

 

Studeren naast je werk is vaak een uitdaging, laat staan wanneer je daarbij ook nog een handicap of functiebeperking hebt. Door onze kleinschalige aanpak kunnen wij samen met jou kijken naar hoe wij jouw doelstelling kunnen realiseren. Heb je nog geen baan, maar wil je graag jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met jou bekijken we de mate van jouw handicap en functiebeperking en kijken we welke mogelijkheden wij hiervoor hebben. Binnen ons instituut werken mensen met passie voor het vak en mensen met kennis van diverse handicaps en functiebeperkingen. Tezamen is ons doel om zoveel mogelijk doelgroepen de mogelijkheid te bieden om te kunnen studeren ten behoeve van een volgende sprong in de carrière.

Ervaring

Een van onze tevreden cursisten is Wouter, Wouter heeft ambities en is met zijn kwaliteiten een waardevolle aanwinst voor de arbeidsmarkt. Tijdens een van de eerste gesprekken merkten we als opleidingsinstituut dat we te maken hadden met een gedreven persoonlijkheid, iemand die de wil heeft om zichzelf te blijven ontwikkelen. Er zijn voldoende opleidingen die aansluiten bij de ambities van Wouter, enkel Wouter is motorisch beperkt en zit in een elektrische rolstoel, ook is het prettig wanneer de snelheid van de opleiding wordt aangepast. Samen met Wouter hebben we gekeken naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden, sommige dingen zijn zeer eenvoudig te realiseren, sommige dingen vragen om wat meer creativiteit van zowel Wouter als ons opleidingsinstituut. Echter het resultaat mag er wezen, Wouter heeft NIMA A1 Communicatie behaald en gaat door met studeren. Op zijn eigen tempo, tezamen met een persoonlijke coach en docent.

Dit zegt Wouter over ons opleidingsinstituut:

De Laat Kenniscentrum is dé maatwerk-opleider in de regio.

Het leveren van maatwerk-opleidingen is voor hen de normaalste zaak van de wereld. De service en flexibiliteit is echt uitstekend! Bij de grote opleiders ben je slechts een nummer en draait alles om snel omzet behalen. Gilbert de Laat en zijn team investeren in mensen en kijken verder dan alleen het aanbieden van een opleiding. Zij hechten duidelijk waarde aan een lange termijnrelatie en helpen mij om in het vakgebied een baan te vinden.

Door de 1 op 1 begeleiding van Jelmer en Gilbert heb ik ondanks mijn functiebeperking mijn NIMA A1 communicatie behaald. Ik ben van plan om nog verder te studeren in de Marketingcommunicatie en zal dan zeker weer gebruik maken van De Laat Kenniscentrum!

Wat is voor ons een functiebeperking of handicap?

Er is sprake van een beperking als er vanwege een langdurige of blijvende, lichamelijke of psychische aandoening één of meerdere zichtbare of onzichtbare functiebeperkingen aanwezig zijn. Ons instituut heeft kennis van studeren met auditieve beperkingen, motorische beperkingen, beperkingen als gevolg van een hersenfunctiestoornis (bijvoorbeeld: NAH en dyslexie) of chronische ziekte. Valt jouw beperking voor jouw gevoel buiten onze kennis neem gerust contact met ons op, samen met ons netwerk bekijken wij of het mogelijk is om jouw studiewens te realiseren en hoe we dit kunnen doen.

Een functiebeperking wordt erkend op basis van een verklaring (of een andere vorm van bewijsmateriaal) van een daartoe geëigende professional.

Wie ben jij? Wat heb jij nodig?

Een van onze gespecialiseerde medewerkers is Marjolein, door haar jarenlange ervaring binnen de ambulante ondersteuning aan leerlingen met een stoornis binnen de spraak/taal (voorheen: cluster 2), motoriek en cognitie (voorheen: cluster 3) en het gedrag (voorheen: cluster 4) bekijkt zij tezamen met het team wat nodig is en kunnen de coach en de docent bij haar terecht voor vragen. Tezamen met het team werkt zij samen om het traject uiteindelijk succesvol te doorlopen.

‘Zie beperkingen in bijvoorbeeld lopen, zitten, staan, coördineren, tempo, concentratie, zien, horen, spreken, schrijven, plannen en organiseren niet als een probleem. Mijn ervaring is dat de student heel goed weet wat zijn beperking is en deze ook kan benoemen. Als we samen reëel blijven en bereid zijn om nieuwe wegen te verkennen komen we heel ver. Als we naar de beperking hebben gekeken laten we dit achter ons en gaan we door naar de toekomst. Het gaat erom wie jij bent en wat jij nodig hebt!’

Een studietraject met een handicap of functiebeperking betreft altijd een maatwerktraject. Maatwerktrajecten worden aangegaan in de vorm van offertes. Benieuwd naar wat wij voor jouw kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: www.delaatkenniscentrum.nl, 040-2485582.

Onze opleidingen richting zich op de volgende branches:

  • Administratie
  • Kantoor en secretarieel
  • Communicatie
  • Marketing
  • Sales
  • Management
  • Logistiek en veiligheid
  • Personeel en organisatie
  • Specialisme o.a. juridisch en medisch