Spring naar content

Talent kent vele verschijningen.

Waar ga jij jouw talenten inzetten? Netwerken is het nieuwe solliciteren. Men herinnert jou na de eerste ontmoeting en ziet kansen met jou. Ben jij in staat om jezelf krachtig aan ons en uiteindelijk jouw toekomstige werkgever, klant óf investeerder neer te zetten?

Het doel

Jezelf krachtig neerzetten, weten waar je voor staat en waar je heen wil. Jouw talenten, drijfveren en kennis zijn de basis. Na een intensieve coachingssessie is pitchen is voor jou geen probleem meer. Je hebt een script in je hoofd welke je op elk moment kan reproduceren, natuurlijk afgestemd op de luisteraar.

Hoe kom ik achter mijn talent?

De Laat Kenniscentrum werkt met geaccrediteerde talententools. Denk hierbij aan Insights Discovery óf TMA. Na het invullen van een online vragenlijst, stellen wij een persoonlijk rapport op. In dit rapport staat duidelijk omschreven wie jij in de kern bent, krijg je inzicht in je aangeleerde gedrag, herontdek je wat jou écht energie geeft en formuleren we een focus in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Mooie bijkomstigheid is dat je ook ziet wat jij van de ander vraagt. Je hebt duidelijk voor ogen wat jij nodig hebt van de ander om in je kracht te staan.

Wanneer je op internet zoekt zul je zien dat er ook gratis scans te verkrijgen zijn. We raden je zeker aan om eens te verkennen wat een scan jou aan inzichten kan geven. Dit is een goede eerste stap, wil je meer diepgang? Dan raden we je zeker aan om gebruik te maken van een geaccrediteerde, erkende tool. We helpen je hier graag bij.

ME and my talent

Sinds kort zijn ook enkele medewerkers bij De Laat Kenniscentrum bevoegd tot het afnemen van de ME Talent Scan. Waarom we deze scan aan ons portfolio hebben toegevoegd? De ME scan is een toegankelijke en vlotte methode om inzicht te verkrijgen in de mate waarin iemand zijn of haar natuurlijke talenten benut. In <25 toetsenbordklikken kunnen wij jou meer inzicht geven. Een ideale methode voor kinderen, jongeren en starters op de arbeidsmarkt. Interesse in deze test? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ongelofelijk hoe Insights Discovery inzicht kan geven in wie ik ben. Het profiel vormde de onderlegger voor mijn sollicitatiegesprek. Ik heb een baan die bij me past en realistische ontwikkelingsdoelen.

Martin van Rooij, accountmanager

Talentmakelaar

De makelaardij als voorbeeld voor het netwerken. Een makelaar bemiddelt tussen de verkoper en koper van een huis. Een verkoper meldt zich met zijn/haar unieke huis. De makelaar gaat op zoek naar een koper die op zoek is naar dát huis. Wanneer de koper is gevonden worden verkoper en koper door de makelaar gekoppeld. VERKOCHT!

Een talentmakelaar bemiddelt tussen jou en zijn/haar netwerk. Wanneer jij je krachtig presenteert aan de talentmakelaar zal deze persoon je voorstellen aan zijn/haar netwerk. Is er een match en passen jouw talenten bij iemand in het netwerk en weet jij je daar ook krachtig te presenteren? DEAL!

“Let’s make a deal”

Wanneer er een match is tussen jou en jouw toekomstige klant, werkgever of investeerder ga je waarschijnlijk onderhandelen. Wat ben jij waard? Je hoeft jezelf natuurlijk niet ‘onder de marktwaarde’ te verkopen, maar houd er rekening mee dat er in deze tijd veel aanbod is. Heb daarom scherp wat jou onderscheid van de ander. Wat maakt jou uniek?

Houd er rekening mee dat de ander enkele van jouw punten wil realiseren als daar maar tegenover staat dat hij/zij zelf ook op een aantal punten zijn ‘zin’ krijgt. Kortom in deze tijd zoek je wat vaker naar een compromis.

Meer informatie: www.delaatkenniscentrum.nl óf 040-2485582