Spring naar content

Waarom gebruik maken van het Microsoft Office pakket?

Je hebt er vast wel eens gebruik van gemaakt, Microsoft Office. Om verslagen en teksten te typen gebruik je Word. Voor presentaties kan PowerPoint gebruikt worden. Daarnaast is het mogelijk om gegevens te analyseren en om te zetten in tabellen/grafieken in Excel.

Voordelen van het Microsoft Office pakket

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik maken van een Office pakket. Deze kunnen zowel voor bedrijven als voor particulieren handig zijn.

Efficiënter vergaderen

Het samen kunnen communiceren terwijl je niet bij elkaar bent is handig en efficiënt. Vooral in deze tijden waar het niet mogelijk is om met je hele team op locatie te kunnen werken. Wanneer je samen aan een Word bestand wil werken is dit mogelijk. Je werkt tegelijk aan hetzelfde bestand en kan dus ook meteen elkaars werk controleren.

Heb je liever direct contact met iemand? Dit is ook mogelijk met Outlook. Hiermee kan je naar meerdere mensen tegelijk videobellen, waardoor de groepsvergadering vanuit thuis georganiseerd kan worden. Je PowerPoint presentatie kan iedereen zien op zijn scherm. Door middel van updates komen er elk jaar nieuwigheden uit voor deze applicaties.

Veiligheid in de cloud

Microsoft Office is een veilige omgeving voor bedrijfsbestanden. Het gebruik maken van multifactor-authenticatie zorgt ervoor dat je gegevens niet zomaar bij andere personen terecht komt. Bedreigingen en gevaren worden onmiddellijk tegengehouden door de beveiliging.

Alweer een update bij Microsoft Office?

Dat is gelukkig niet het geval bij Microsoft Office. Er zijn natuurlijk wel updates om nieuwe functies te introduceren. Of om enkele bugs te verhelpen, maar daar heb jij verder geen last van. Deze updates worden automatisch gedaan zonder dat jij er last van hebt. Meestal gebeurt dit op de achtergrond, of wanneer je de applicatie afsluit (en niet meer nodig hebt.)

Ideaal dus! Jij kan aan de slag zonder te moeten wachten op de vele updates. Maar toch heb je de nieuwste functies en beste ervaringen om te kunnen werken.

Niet alles nodig, geen probleem

Het voordeel van het Microsoft Office pakket is dat je niet meteen de volle prijs hoeft te betalen. Heb je alleen Word en PowerPoint nodig bij je bedrijf? Dan zorg je ervoor dat deze 2 applicatie beschikbaar zijn in het abonnement wat je neemt. Groeit je bedrijf opeens doordat je meer medewerkers aanneemt? Of krimpt het bedrijf? Dan kan je je pakket zo indelen dat je niet meer kosten kwijt bent per persoon. Ideaal dus voor bedrijf en personeel.

Werken met het office pakket bij de Laat Kenniscentrum

Bij de Laat kenniscentrum werken we met het Office pakket als je een studie gaat volgen. Denk aan online meetings via Teams of het presenteren van een plan via PowerPoint. Verder bieden wij ook computercursussen aan zoals de LSSO Cursus Excel. Of wil je meer weten over een overzichtelijke en mooie PowerPoint presentatie maken? Dat kan met de LSSO cursus PowerPoint.