Spring naar content

Wat heb je aan een VCA opleiding?

Wat heb je eigenlijk aan een VCA opleiding? Je hebt heel veel aan deze opleiding, waarom? Als jij gaat werken met de VCA-richtlijnen, is deze cursus of opleiding een perfecte keuze. Zo weet je hoe je bepaalde situaties moet aanpakken en hoe je je daarop moet aanpassen. En niet te vergeten veiligheid is nummer 1 en het belangrijkste voordat je iets anders gaat doen. Een VCA certificaat is vaak verplicht voor de veiligheid van jouw medewerkers, dit allemaal volgens de Arbowet.

Waar is de cursus handig voor?

Als werkgever ben jij verantwoordelijk, oftewel alles moet goed geregeld worden met je medewerkers. Daarom ben je meestal verplicht om een VCA certificaat te hebben. Zo laat je zien dat jouw medewerkers genoeg weten over de veiligheid en over hoe je bepaalde dingen moet.

Hoe ziet de cursus eruit?

Je kunt de opleiding thuis volgen of klassikaal. Jij maakt hierin een keuze. Je moet natuurlijk wel inzet tonen als je jouw diploma wilt halen. Met de Corona pandemie leren we ook om thuis te werken, thuis werken is inmiddels normaal geworden voor elk bedrijf. Ook alle scholen doen aan thuiswerken. Veiligheid op nummer 1.

Hoe zit het met het certificaat?

Wanneer je het certificaat hebt gehaald hoef je eigenlijk niks meer te doen. Het certificaat is 10 jaar geldig.

Voor wie is de opleiding?

Wil jij nou veilig en gezond werken samen met je team in de bouw? Dan is deze cursus iets voor jou. Medewerkers hebben dat nodig om veilig te kunnen werken met elkaar. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over jouw medewerkers of collega’s.

In de bouw zijn voldoende kansrijke beroepen. Wat heb je aan de opleiding? Heel veel dus!

Lees meer over onze VCA opleidingen.