Spring naar content

Workshop ‘how to deal with stress’

Iedereen ervaart het wel eens, stress. De keren dat je op school moet presenteren, of wat dan ook. Stress is voor bijna iedereen wel een boosdoener. Ieder jaar zijn we weer opnieuw te vinden op het TU/e in Eindhoven. Hier geven wij een aantal workshops, waaronder ‘how to deal with stress’. Bij deze workshop leer je voornamelijk hoe je moet omgaan met stress. In de stress zitten is erg vervelend, en het kan je dagelijkse leven dusdanig belemmeren. Stress komt voor in alle soorten en maten. Vaak is de manier waarop we communiceren cruciaal. Je hebt je goed voorbereid op een belangrijk gesprek, en dan sla je alsnog de plank mis. Dat is jammer. Hoe ga jij met stress om?

Waarom deze workshop?

Als je last heb van veel stress, is het raadzaam om deze workshop te overwegen. Voor jou zou het natuurlijk veel fijner en rustiger zijn als je zonder stress verder kunt. Je hoofd legen en jezelf focussen op belangrijke dingen is waarmee we je willen helpen. Er wordt ook gekeken naar jouw communicatieve vaardigheden, zijn die wel in orde? Het is niet prettig als je je druk maakt, hierdoor kun je ook vergeten wat je wilde zeggen.

Wat helpt tegen stress?

Er zijn een aantal technieken die je kunt proberen om het tegen te gaan:

  • Meditatie;
  • Ademhalingsoefeningen;
  • Geleide visualisatie;
  • Rustgevende, progressieve spieroefeningen

Bij deze technieken wordt er voor gezorgd dat het lichaam weer tot rust komt. Tevens zorgen deze oefeningen ook voor veel ontspanning. Hierbij wordt ook gelijk je hoofd leeggemaakt. Sommige van deze technieken zul je ook thuis kunnen beoefenen, dus dat ik ook erg makkelijk. Hiervoor hoef je geen dure lessen/ trainingen te gaan volgen, je kunt het gewoon zelf doen.

Is deze workshop iets voor mij?

Dat kun je voor jezelf bepalen. Als je veel stress ervaart, is het geen slecht idee om hierbij aan te sluiten. We helpen je graag door middel van onze handige tips en technieken. Daarnaast moet er gekeken worden naar de balans. Je moet leren omgaan met stressvolle situaties en altijd je koppie boven water houden.

Overige workshops…

De workshop ‘time management’ helpt je ook een stukje tegen stress. Deze workshop is vooral bedoelt voor mensen die moeite hebben met het plannen van dingen. Aangezien stress op veel manieren kan ontstaan, is deze training misschien voor u wel optioneel!