Spring naar content

Basiskennis boekhouden: de eerste stap naar financial assistant

De komende paar weken gaan er allerlei artikelen komen over verschillende opleidingen. Al deze opleidingen hebben iets gemeen, namelijk dat ze vrijwel niks meer kosten in combinatie met het STAP-budget. Dit kunnen modules, cursussen of gehele opleidingen zijn. In dit artikel gaat het over de opleiding basiskennis boekhouden (BKB) waar we graag meer over vertellen.

Algemene informatie basiskennis boekhouden

We vertellen je graag meer over de opleiding. Bijvoorbeeld op welk niveau de opleiding is, zijn er vooropleidingen die je moet volgen, en wat ga je allemaal leren?

De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) /Elementair Boekhouden opleiding is op MBO 3 niveau en duurt 4 tot 6 weken. Wanneer je start met de opleiding is er geen voorkennis nodig. Ook al heb je nog nooit iets in de richting van boekhouden gedaan, je kan deze opleiding volgen.

Gedurende deze opleiding leer je boekhouding uit te voeren voor kleinere ondernemingen. Daarbij doe je kennis op over financiële aspecten binnen een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van het eigen en vreemd vermogen van de onderneming.

Waaruit bestaat het examen?

De belangrijkste onderwerpen die naar voren komen gedurende de opleiding zijn als volgt:
– Het maken van enkelvoudige journaalposten voor een eenmanszaak;
– Verwerken van gegevens zoals journaalposten in de saldibalans;
– Het maken van journaalposten voor een besloten vennootschap;
– Ten slotte ook het samenstellen van boekhoudkundige modellen.

Om deze stof goed te kunnen beheersen is er veel informatie om op te nemen. Om deze stof uitgebreid te kunnen opnemen neemt deze opleiding circa vier a vijf klokuren per lesweek in beslag. Dit betekent dus dat er genoeg ruimte is om school met werk te combineren.

Meer informatie over basiskennis boekhouden?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl. Alle vragen die je hebt beantwoorden we met plezier. Neem dus gerust contact met ons op.

Vervolgstudie?

Ben je klaar met de opleiding BKB ofwel elementair boekhouden? Studeer door en start met de cursus BKC. Bezitters van het diploma BKB en BKC komen in aanmerking voor het overkoepelend Associatie diploma Financial Assistant indien zij examen doen bij de Associatie voor Examinering.