Spring naar content

Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

Administratieve opleidingen

Wat biedt de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC)?

Het diploma Basiskennis Calculatie (BKC) is zeer praktijkgericht met specifieke aandacht voor goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens.

In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB) geeft BKC recht op het functiegerichte Associatiediploma Financial Assistant

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding?

De opleiding is bedoeld voor iedereen die geen boekhoudkundige achtergrond heeft, niet werkzaam is in de branche, basiskennis op wil doen op het gebied van calculatie en overweegt om in de toekomst het diploma Praktijkdiploma Boekhouden PDB te gaan volgen.

Welk niveau is de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding?

De cursus is op mbo3 niveau en duurt 4 tot 6 weken.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Hoe ziet de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding eruit?

Gedurende deze Basiskennis Calculatie (BKC) opleiding leer je meer over goederenhandel, kostprijscalculatie en het grafisch presenteren van gegevens.

Het examen van de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

Het examen bestaat uit 26 gesloten vragen en duurt 90 minuten. De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:

  • kostprijs- en verkoopprijsberekeningen van een handelsonderneming en dienstverlenende onderneming
  • handel, koop en verkoop en verzekeringen

Studiebelasting

Circa drie à vier klokuren per lesweek.

Diploma Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

De examens worden per computer worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op de locaties van de Open Universiteit (OU) in heel Nederland.

Inschrijving voor het examen geschiedt online en is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar website van de Associatie: www.associatie.nl. Bezitters van het diploma BKB en BKC komen in aanmerking voor het overkoepelend Associatie diploma Financial Assistant.

Je kunt er ook voor kiezen om uw examen te laten afnemen door Stibex. Het examen BKC is onderdeel van het STIBEX-diploma Assistent Boekhouder. Ook dit examen is online en wordt op verschillende locaties in heel Nederland afgenomen. Inschrijving voor het examen geschiedt online en is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van Stibex: www.stibex.nl

Meer weten over het verschil tussen beide examinatoren? Lees hier meer.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie?

Heb je de opleiding BKB en BKC reeds behaald? Studeer dan door en start met de opleiding PDB ofwel praktijkdiploma boekhouden.

Wanneer start de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding?

De Basiskennis Calculatie (BKC) opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (5 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (3 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De Basiskennis Calculatie (BKC) opleiding kent verschillende startmomenten per jaar. 

De Basiskennis Calculatie (BKC) opleiding start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg Basiskennis Calculatie (BKC) als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding?

Cursusprijs

591,50 euro (vrijgesteld van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 90,- euro (incl. 9% BTW)

Examenvoorbereiding pakket

Eenmalig 17,50 euro (incl. 9% BTW)

Totaalprijs inclusief Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 681,50 euro inclusief BTW.

Klik op de link voor de actuele prijzen: Associatie voor examinering of Stibex. Jouw examen boek je rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering en Stibex.

 

Cursusprijzen zijn vrijgesteld van BTW, over het studiemateriaal even eventuele lunchkosten zijn wij genoodzaakt 9% BTW te rekenen. Examenkosten zijn in veel gevallen vrijgesteld van BTW. In een enkel geval dienen wij hierover 21% BTW te rekenen (IVIO).

 

Startdatum Maand Variant Locatie