Opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) /Elementair Boekhouden

Administratieve opleidingen

Wij leiden op tot het praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair Boekhouden nieuwe stijl. Met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden heeft u kennis opgedaan op het financieel vlak binnen het bedrijf. U weet hoe u het eigen vermogen moet berekenen en journaalposten moet maken van de belangrijkste financiële feiten. U schrikt niet van een kolommenbalans of een voorraadboek. Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair Boekhouden biedt u de kennis van en inzicht in boekhouden.

Doelgroep

BKB is de juiste stap voor u indien u kennis wilt maken met de boekhouding van een handelsbedrijf. U hoeft nog niets van boekhouden te weten om te kunnen beginnen. Na het behalen van de diploma's BKB en Basiskennis Calculatie (BKC) kunt u nog doorgaan voor het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Niveau

MBO 3

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende deze opleiding leert u de boekhouding te voeren van een kleine organisatie. U doet kennis op over het financiële aspect binnen het bedrijf. Aan het eind van deze module weet u hoe u een grootboekrekening moet openen, bijwerken en afsluiten, kunt u uw eigen vermogen berekenen en journaalposten van de belangrijkste financiële feiten maken.

Examen

De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma is:
•    enkelvoudige journaalposten maken voor een eenmanszaak
•    journaalposten verwerken in de saldibalans
•    boekhoudkundige modellen samenstellen
•    enkelvoudige journaalposten maken voor een BV

Meer weten tussen het verschil van beide examenkamers. Lees hier meer.

Studiebelasting

Circa vier à vijf klokuren per lesweek.

Diploma Basiskennis Boekhouden (BKB)

De examens worden per computer worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op de locaties van de Open Universiteit (OU) in heel Nederland.

Inschrijving voor het examen geschiedt online en is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar website van de Associatie: www.associatie.nl. Bezitters van het diploma BKB en BKC komen in aanmerking voor het overkoepelend Associatie diploma Financial Assistant.

U kunt er ook voor kiezen om uw examen te laten afnemen door Stibex. Het examen BKB is onderdeel van het STIBEX-diploma Assistent Boekhouder. Ook dit examen is online en wordt op verschillende locaties in heel Nederland afgenomen. Inschrijving voor het examen geschiedt online en is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van Stibex: www.stibex.nl

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Bent u klaar met de opleiding BKB ofwel elementair boekhouden? Studeer door en start met de cursus BKC. Bezitters van het diploma BKB en BKC komen in aanmerking voor het overkoepelend Associatie diploma Financial Assistant indien zij examen doen bij de Associatie voor Examinering.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 4 lesweken
Avondopleiding: 6 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en op zaterdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De zaterdagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair Boekhouden op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (4):    399,- euro
Avondopleiding (6):           399,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Totaalprijs van uw opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ)

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 960,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

Uw examen boekt u rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering.

Studiemateriaal

Circa 70,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding Basiskennis Boekhouden BKB/Elementair Boekhouden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs van uw opleiding Basiskennis Boekhouden BKB (Elementair Boekhouden)

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 469,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

Uw examen boekt u rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering.

StartdatumMaandVariantLocatie