Spring naar content

Ikblijfleren.nl Dé site voor jouw STAP budget

Met ingang van 1 januari 2022 doet het STAP budget zijn intrede. Meer over het STAP budget kun je hier lezen. In dit artikel geven we je graag meer helderheid over waar jij moet zijn. Lees hier meer over ikblijfleren.nl.

ikblijfleren.nl

Er zijn verschillende partijen die zich hebben toegelegd op een goede presentatie van opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP budget. Een voorwaarde die is gesteld om jouw opleiding in aanmerking te laten komen voor het STAP budget is dat de opleider een NRTO erkennig heeft. De NRTO kan opleiders erkennen voor het scholingsregister in beheer van DUO. De NRTO heeft voor de consument een onafhankelijk platform samengesteld onder de naam ikblijfleren.nl. Op dit platform ben je verzekerd van een opleider die voldoet aan alle eisen die het ministerie stelt aan de opleiding die jij volgt middels het STAP budget. Andere platfora bieden mogelijk ook eenzelfde informatie, maar zijn mogelijk niet onafhankelijk . Weet waar je je informatie haalt: ikblijfleren.nl.

Geen kosten verbonden

Voordelen van de site ikblijfleren.nl:

  • Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving via deze website.
  • Je vindt op een erkende opleider en doet direct jouw inschrijving bij de opleider.
  • Je kunt eenvoudig vergelijken.
  • De site is ontwikkeld i.s.m. het NRTO, een gewaardeerde bron voor regio’s, branches en leerwerkloketten

NRTO keurmerk

Het NRTO keurmerk laat zien dat je te doen hebt met een betrouwbare opleider. Op de site ikblijfleren.nl staan alleen aanbieders die het keurmerk in bezit hebben. Dit zorgt voor een betrouwbaar overzicht. De opleiders van NRTO staan ook in het scholingsregister van DUO.

Het behalen van dit keurmerk is een langdurig traject. De opleider moet aan een groot aantal eisen voldoen. Lees hier meer over. Met het behalen van dit keurmerk heeft De Laat Kenniscentrum een mooie aanvulling op het eerder behaalde keurmerk van CRKBO.

Under construction

De website ikblijfleren.nl is op dit moment nog under construction. Op dit moment mogen erkende opleiders feedback geven op de site, waardoor jij straks verzekerd bent van een optimale werking van de site. In het najaar zal de website worden gepresenteerd aan jou. Houd de media in de gaten.

Wij hebben een speciale pagina ontwikkeld met alle nieuwe informatie over het STAP-budget. Zo kan je zien welke opleidingen kosteloos gevolgd kunnen worden, maar geven we ook meer informatie over hoe het STAP-budget tot stand is gekomen.

We kijken alvast vooruit naar 2022 en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan jouw ontwikkeling. Wij zijn er voor de volgende STAP in jouw ontwikkeling. Tot ziens bij de Laat Kenniscentrum!

040-2485582 / info@delaatkenniscentrum.nl