Spring naar content

Logistiek teamleider: In 1 jaar een diploma in bezit

Op zoek naar een opleiding binnen de logistiek? Ben je daarnaast ook een leider? Neem dan deel aan de opleiding “Logistiek Teamleider Warehouse”. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op een succesvolle carrière als logistiek teamleider binnen een bedrijf. Het is zelfs een kansrijk beroep!

Wat is een logistieke teamleider?

Bij dit beroep leidt je een team van medewerkers die werkzaam zijn in de logistiek branche. Je coördineert werkzaamheden en draagt bij aan het verbeteren van het proces. Daarnaast probeer je doelstellingen te behalen die vastgesteld worden binnen je afdeling. Daarvoor maak je voorstellen om het proces binnen de logistiek te verbeteren. Ten slotte heb je een voorbeeldfunctie als teamleider. Jij zorgt ervoor dat je laat zien aan je team wat ze moeten doen en hoe ze dit moeten aanpakken.

Wat houdt de opleiding voor logistiek teamleider in?

De opleiding bestaat uit vier verschillende modules. Voordat we die gaan behandelen geven we graag eerst wat algemene informatie over de opleiding. Zo is de opleiding op mbo 3 niveau en wordt een MAVO/VMBO vooropleiding aanbevolen. Daarnaast is het mogelijk om door te stromen vanuit de volgende opleidingen:

  • Magazijnmedewerker;
  • Logistiek medewerker;
  • Warehouse medewerker;
  • Logistiek medewerker Warehouse.

Deze opleiding is geschikt voor mensen die willen gaan werken in een warehouse als teamleider, maar nog geen werkervaring hebben. Daarnaast is het ook aan te raden om vanuit het werken in magazijnen over te stappen naar een leidinggevende functie door deze opleiding.

Wist je trouwens dat sommige opdrachten binnen deze opleiding op de praktijk gericht zijn? Er is geen stage om te volgen, maar door de opdrachten ervaar je genoeg van de praktijk om meteen daarna aan de slag te kunnen gaan.

4 Modules voor de opleiding logistieke teamleider

Zoals hierboven genoemd zijn er vier verschillende modules om de diploma te behalen voor deze opleiding.

Module ontvangst, opslag en logistieke coördinerende werkzaamheden

Voor deze module ben je vooral bezig met de afhandeling van het proces in order en goederenontvangst. Daarnaast ben je bezig met retourgoederen, derving, onderhoud en magazijninrichting. Ten slotte is het kennen van de eisen, regels en procedures op gebied van kwaliteit en de Arbo wetgeving een must.

Module orders verzamelen en goederen verzenden voor een logistieke teamleider

Een logistieke teamleider is goed bezig wanneer hij/zij de goederenstroom kan coördineren in samenwerking met ander personeel. Gedurende deze module leer je alles over orders verzamelen en orderproducties inplannen. Daarnaast ga je leren een voorraadinventarisatie te maken door middel van verschillende documentsoorten.

Ten slotte gaat deze module over de eisen, regels en procedures ten aanzien van milieu en hygiëne in het magazijn. Daarbij hoort ook het verzendklaar maken van producten en het inladen hiervan.

Module personeelsbeleid en leidinggeven

Om de logistiek goed te laten verlopen heb je (opgeleid) personeel nodig. Je leert bij de module personeelsbeleid en leidinggeven wat de eisen, regels en procedures zijn op gebied van arbeidsovereenkomsten, arbeidsregelgeving en ontslag.

Module magazijn, kwaliteit, ARBO en milieu

Als logistiek medewerker moet jij meer weten over de wet- en regelgeving rondom ARBO, kwaliteit en milieu. Daarnaast verbeter je je rekenvaardigheden tijdens deze module.

Logistieke teamleider en de Laat Kenniscentrum

Met ongeveer vijf klokuren per lesweek kan je bij de Laat Kenniscentrum aan de slag met de opleiding Logistiek Teamleider Warehouse. Voor extra informatie kan je terecht op de speciale pagina. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om te bellen (040-2485582) of door te mailen naar info.delaatkenniscentrum.nl