Module bedrijfsadministratie PDB start 5 december 2018
De module Bedrijfsadministratie van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden PDB start op 5 december 2018 in Eindhoven. Heb je in het verleden elders al enkel modulen afgerond of wil je graag starten met de opleiding praktijkdiploma boekhouden? Grijp dan nu je kans!In Eindhoven start op 5 december een flexibel, kortdurend en intensief traject. Wat betekent dit? Je volgt klassikaal onderwijs in een kleine groep (<5 personen). Tezamen met de docent plan je in overleg met de medecursisten de volgende lesdag en het lesmoment. Op deze manier kun je de opleiding ideaal laten samenlopen met je eigen agenda.
Ervaring vormt de basis van onze visie
Uit ervaring weten wij dat onze huidige studenten duizendpoten moeten zijn, naast een drukke baan, een gezinsleven, vrienden en familie wordt er ook verwacht dat je jezelf blijft ontwikkelen. En natuurlijk wil jij dat ook, alleen waar haal je de tijd vandaag. Elke week huiswerk en/of naar school geeft je kriebels en op twee van de geplande lesdagen van een aanbieder heb je eigenlijk al iets gepland staan. Hoe fijn is het dan om met de agenda in de hand de volgende les te plannen, waarbij we rekening houden met de hoeveelheid huiswerk die gemaakt en verwerkt moet worden.
Tevredenheid en kwaliteit
Tevredenheid en kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze docenten zijn via de online omgeving bereikbaar en naast je lessen communiceer je met elkaar in een leergroep of gewoon via Whatsapp. Onze docenten kennen als geen ander de eindtermen van jouw opleiding Praktijkdiploma Boekhouden PDB en met de online leeromgeving heb je toegang tot aanvullende naslag en examenoefeningen.
Wanneer je de lessen volgt, je huiswerk maakt en aandacht besteedt aan de theorie ben jij uitstekend voorbereid op het examen Praktijkdiploma Boekhouden PDB.
Praktijkdiploma Boekhouden PDB
De opleiding PDB is voor diegenen die werkzaam zijn of willen zijn in de financieel-administratieve branche. Een goede boekhouding is voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk. Actuele cijfers en resultaten moeten immers direct beschikbaar zijn wanneer dit nodig is. Als diplomeert financieel medewerker weet jij waar de gegevens kunt vinden en moet verwerken. De opleiding bestaat uit een drietal modulen, welke afzonderlijk en in willekeurige volgorde te volgen zijn. Lukt het niet om te starten in 2018, is een volgende mogelijkheid in 2019. Neem hiervoor contact met ons op.
Beschrijving modulen PDB
Onderstaande modulen worden behandeld in de opleiding en kennen globaal de volgende inhoud. De onderwerpen sluiten aan op de eindtermen zoals deze worden omschreven door de exameninstituten Stibex en Associatie. Lees hier meer over deze exameninstituten.
Bedrijfsadministratie 4
- Dagboeken en grootboeken
- Grootboekrekeningen
- Journaliseren
- Balans
- Berekeningen en mutaties journaliseren in verband met inkoop en verkoop
- Mutaties journaliseren in verband met kosten
- Opbrengsten
- Geld onderweg
- Privé
- Voorzieningen en vreemd vermogen
- Kredietlimiet
- Kredietruimte en kredietbeperking
Kostencalculatie 4
- Berekeningen met betrekking tot kosten
- Kostprijzen en verkoopprijzen
- Afschrijvings- en interestkosten
- Economische gebruiksduur
- Dekkingsbijdrage
- Break-evenomzet en -afzet
- Productie en verkoop berekenen
Financiering 4
- Aandelen en obligaties
- Ondernemingsvormen
- Indexcijfers
- Interest berekenen
- Kengetallen: liquiditeit, liquiditeitsbegroting, cashflow, resultatenbegroting, current ratio en quick ratio
Meer informatie over deze opleiding? Of over een van onze andere administratieve opleidingen, bijvoorbeeld moderne bedrijfsadministratie MBA? Neem dan contact met ons op: 040-2485582.