Spring naar content

Nederlands voor anderstaligen: do you speak Dutch?

rekeningschema boekhoudenEnglish below
Sinds kort is ons aanbod taalopleidingen uitgebreid met de cursus Nederlands als tweede taal. Er zijn veel gevallen denkbaar waarbij een cursus Nederlands voor anderstaligen relevant of noodzakelijk is. In dit artikel leest u waarom u kiest voor een taalopleiding bij De Laat Kenniscentrum.

Training Nederlands voor anderstaligen

Ongeacht achtergrond of moedertaal kunt u op latere leeftijd Nederlands leren. Dit kan een lastige klus zijn, want het Nederlands is niet bepaald piece of cake. Maar bij De Laat Kenniscentrum zorgen we dat iedereen kan slagen. Om snel en efficiënt Nederlands onder de knie te krijgen, starten we op een basisniveau. Vervolgens worden de studiematerialen en de aanpak aangepast op dit niveau. Bij De Laat Kenniscentrum werken we met het CEFR Europees Referentiekader, waar A0 het uitgangspunt is en een spreker kan groeien tot eindniveau C2.

Individueel opleidingsprogramma

Uniek aan deze cursus is dat er voor verschillende doelgroepen een passende invulling van de opleiding wordt gemaakt. Bijvoorbeeld voor anderstaligen die naar Nederland komen om te werken of studeren, zoals ook expats. Voor hen zal een simpele begroeting of een eenvoudig gesprek niet voldoende zijn. Na een gesprek tussen de cursist en de docent wordt een (individueel) programma ontwikkeld. Benieuwd naar onze andere taalopleidingen? Ook voor anderstaligen die het Nederlands al beter beheren, bieden wij cursussen.

Op alle niveaus

De cursus Nederlands voor anderstaligen is een optie voor anderstaligen die nog geen woord Nederlands spreken of voor personen die zich op zakelijk vlak verder willen ontwikkelen. Er wordt hard aan de juiste woordenschat en de juiste uitspraak gewerkt. Maar in de cursus gaat u actief aan de slag met alle andere aspecten van de taal: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Voor werkgevers

Voor werkgevers is het vaak lastig om in te schatten wat het taalniveau is van een sollicitant. Werknemers met een andere taal als moedertaal zullen zich uiteraard moeten redden in een functie. Met een taaldiploma is het simpel: deze laat direct zien of een werknemer potentieel in staat is om aan de slag te gaan. Ook kunt u er van op aan dat er in de cursus kennis is opgedaan van de zakelijke cultuur en de manier van samenwerken. Als u zeker wilt zijn dat anderstalige werknemers het Nederlands voldoende beheersen, dan biedt een taalcursus uitkomst.

Cursus, en dan?

Een taalopleiding bestaat uit de vier modules lezen, schrijven, luisteren en spreken. Iedere module is af te sluiten met een certificaat. Met de taalopleiding Nederlands voor anderstaligen wordt u goed voorbereid om het Staatsexamen te maken. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u bovendien een diploma waarmee u direct bewijs hebt van uw taalvaardigheden en niveau. Wilt u meer weten over hoe het examen in zijn werk gaat, bekijk dan alvast het filmpje.

De kosten voor deze cursus zijn op offertebasis. Voor meer informatie neem contact op via info@delaatkenniscentrum.nl of telefonisch via 040-2485582.

English:

If you are interested in following a Dutch language course, please don’t hesitate to contact us. De Laat Kenniscentrum is an expert when it comes to language courses for Dutch. Our program is developed with attention to personal requests and levels range from beginner to advanced speakers. Moreover, exams are administered by the national government and guarantee a renowned proof of skills. More information about our language course can be found on this page.