Spring naar content

NL leert door

Lees hier alles over de gekoppelde subsidies.

NL leert door. Jij toch ook? Ontwikkelen, juist NOW!

Iedereen die hulp nodig heeft bij zijn loopbaan, kan gratis gebruik maken van loopbaanbegeleiding. Dit wordt mogelijk gemaakt door een tijdelijke subsidieregeling.

Vanaf 1 oktober 2020, 09.00 uur gaat het aanvraagtijdvak open voor de Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies (NLLD – OA). Jouw loopbaanbegeleider moet zich hiervoor hebben aangemeld. Check dus of jouw loopbaanbegeleider erkend is.

Hoe check ik of mijn loopbaanbegeleider werkt met de subsidie NL leert door?

Is jouw loopbaanbegeleider erkend dan wordt de financiële afhandeling door hem/haar geregeld. Jij ontvangt hiervoor geen rekening. Informeer goed wat jij krijgt voor het budget wat de loopbaanbegeleider declareert. De waarde van het coachingstraject zal rond de €700 bedragen. Check naast de erkenning voor de subsidieregeling ook of de loopbaanbegeleider erkend is door een brancheorganisatie.

NL leert door, wat is voor mij belangrijk?

De belangrijkste voorwaarde is dat je tussen 18 en 67 jaar oud bent. Je bent werknemer, ZZP’er, flexwerker of werkzoekende.

Arbeidsmarktscan

Het doel van het loopbaantraject dient een arbeidsmarktscan te zijn, met het resultaat een persoonlijk ontwikkelplan. Hiermee krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die de arbeidsmarkt te bieden heeft.

Het doel van de arbeidsmarktscan is om op basis van jouw kennis, vaardigheden en competenties, kennis te maken met sectoren waar er een goed toekomstperspectief is. Deze arbeidsmarktscan moet jouw arbeidsmarktpositie in kaart brengen.

De scan beantwoord vragen zoals: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Zo is het mogelijk dat je advies krijgt om in een ander beroep of branche te gaan werken. De coach maakt duidelijk hoe je deze doelen bereikt. Uiteindelijk kun je een passende opleiding kiezen. In veel gevallen wordt ook deze opleiding betaald vanuit de subsidie NL leert door. De Laat Kenniscentrum is erkend opleider voor deze en andere subsidies. Jouw opleiding is bij ons in goede handen.

Wanneer kan mijn loopbaancoach het traject declareren?

Per afgerond ontwikkeladviestraject, kan door een loopbaanadviseur subsidie worden aangevraagd. Dit kan via het subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid. Hiervoor zal een elektronisch formulier beschikbaar worden gesteld vanaf 1 oktober 2020, om 09.00 uur.

Je kunt nu dus starten met een traject. Je loopbaancoach zal het met terugwerkende kracht op 1 oktober declareren. Een subsidie kent altijd een beperkt budget, benut deze kans dus tijdig.

Hoeveel subsidie is beschikbaar voor NL leert door?

Voor subsidies op grond van deze regeling is € 14 miljoen beschikbaar.

Tot wanneer loopt deze subsidie?

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober 2020 tot 1 maart 2021, 17.00 uur.

Wat is het budget voor loopbaancoaching?

De subsidie bedraagt € 700,00 per afgerond ontwikkeladviestraject.

Wat is het budget voor de opleiding?

Dit is nog niet bekend. Er zijn wel diverse regelingen. Lees hier meer óf informeer bij je loopbaanbegeleider.

Samenwerking loopbaanbegeleider + opleidingsinstituut = goede start voor de toekomst!