Spring naar content

Omscholen op latere leeftijd

omscholen op latere leeftijdBij de Laat Kenniscentrum krijgen we regelmatig vragen over omscholen op latere leeftijd. “Heeft dat nog zin” is een vraag die vaak aan onze opleidingsadviseurs wordt gesteld. Wat ons betreft ben je nooit te oud om te leren. Een opleiding volgen op latere leeftijd biedt nieuwe kansen en mogelijkheden, en geeft bovenal vaak veel nieuwe energie!

Reorganisaties door ‘digitale revolutie’

Een omscholingsvraag komt niet altijd voort uit de wens voor iets nieuws. Door de reorganisaties bij grote bedrijven zijn veel mensen afgelopen jaren hun baan kwijtgeraakt. De ‘digitale revolutie’ heeft ervoor gezorgd dat processen tegenwoordig digitaal en geautomatiseerd verlopen. Taken die vroeger door de mens werden uitgevoerd, worden steeds vaker door een computer overgenomen. Onlangs kondigde een grote Nederlandse bank nog een flinke reorganisatie aan waarbij komende jaren nog eens duizenden banen verloren zullen gaan… Het beroep dat u misschien al jaren met veel succes uitoefent, zal u in de toekomst misschien niet meer kunnen bekleden.

Werkervaring sluit niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu

Wat doet u als de ervaring die u afgelopen jaren zo zorgvuldig heeft opgebouwd, niet meer aansluit bij de arbeidsmarkt van nu? Omscholen is een optie, maar zitten werkgevers wel te wachten op iemand met een senior leeftijd maar junior ervaringsniveau? Bij De Laat Kenniscentrum geloven we dat uw kansen op werk weldegelijk worden vergroot door het volgen van een praktijkgerichte opleiding, ook als u de 40, 50 of 60 bent gepasseerd. Een voorwaarde hiervoor is dat de opleiding past bij wie u bent en want u goed kunt.

Omscholen op latere leeftijd: laat u goed adviseren

Wilt u zich laten omscholen op latere leeftijd? Dan is het belangrijk u goed te laten adviseren. Door samen met één van onze opleidingsadviseurs te kijken naar uw persoonlijke wensen en kwaliteiten, kiest u een opleiding die goed bij u past. Op deze manier legt u een veilige basis voor werk in de toekomst!

Scholingsvoucher biedt nieuwe kansen voor de toekomst!

Om uw kansen op werk te vergroten biedt het UWV de scholingsvoucher aan. Dit is een subsidieregeling waarmee werkzoekenden de kosten voor een opleiding kunnen bekostigen. Het gaat om een bedrag van maximaal €2500,- dat mag worden ingezet voor een opleiding tot ‘kansberoep’. In ons vorige artikel schreven wij al over de scholingsvoucher en de verschillende kansberoepen. Wat ons betreft biedt de scholingsvoucher mogelijkheden voor veertigers, vijftigers en zestigers om zich te laten omscholen.

Contact

Wilt u zich laten omscholen? Heeft u interesse in een gesprek met één van onze opleidingsadviseurs? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de scholingsvoucher? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!