Spring naar content

Onderwijs vanuit thuis: Het leren tijdens de coronatijden

Onderwijs volgen is iets wat je samen met andere op een fysieke locatie doet. Dat is iets wat vroeger meer dan normaal was. Tegenwoordig zijn we gewend om online lessen te gaan volgen. Mede door de corona pandemie is het de normaalste zaak geworden om thuis vanuit je laptop te studeren en online lessen te volgen.

Onderwijs en trainingsinstellingen

Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten is toegestaan in besloten plaatsen. Er zijn daarbij wel enkele regels zoals het handhaven van 1.5 m afstand. Wij mogen dus op eigen locatie in Eindhoven klassikaal lesgeven. De Laat Kenniscentrum is namelijk een besloten plaats. Dit wil zeggen dat onze trainingsruimte alleen toegankelijk is voor direct betrokkenen, zoals deelnemers en docenten.

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer het mogelijk is om lessen te gaan geven in externe zalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan horeca gelegenheden, zalencentra en buurthuizen. Alleen op de besloten plaatsen waar we te vinden zijn is het mogelijk om fysiek les te geven. Wanneer dit niet mogelijk is bieden we online mogelijkheden aan, zodat iedereen wel de cursus naar wens kan volgen.

Thuis onderwijs, hoe doen we dat?

Wij bieden jou de mogelijkheid aan om vanuit thuis hetzelfde te leren als op de fysieke schoolbanken. Hoe? Door middel van online lessen met dezelfde docenten die dezelfde ervaringen hebben als wanneer je ze fysiek voor je hebt. Doordat we alles online doen kan je verder ook op elk moment een vraag stellen aan jouw docent.

Door middel van verschillende (online) hulpmiddelen zorgen wij ervoor dat je geen moment van je lessen mist. Doordat we de benodigde boeken naar de kandidaat opsturen kunnen zij vanuit thuis aan de slag. Voor vragen kan je ook contact met ons opnemen, zodat wij jullie zo snel mogelijk kunnen helpen.

Veiligheid voorop

Wanneer je bij ons fysiek een les komt volgen of een examen komt maken zorgen wij ervoor dat dit alles veilig gebeurt. Wij zorgen ervoor dat het duidelijk is waar je heen moet, dat er afstand gehouden wordt tussen kandidaten en dat alles na gebruik schoongemaakt wordt.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je voor een les of examen naar onze locatie komt. Wij zorgen voor de veiligheid, waardoor jij na maanden wachten fysiek een les kan volgen of een examen kan komen maken.

Meer informatie? Neem contact op

Wil je meer informatie over hoe wij de lessen en examens verzorgen? Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen betreft covid en de Laat Kenniscentrum? Neem een kijkje op onze FAQ over corona of bel naar 040-2485582.