Spring naar content

Je opleiding in de logistiek sluit je vanaf juli 2017 af met een IVIO-diploma

Met ingang van 1 juli 2017 stopt het CBR met het afnemen van de volgende examens logistiek:

De Laat Kenniscentrum wil haar studenten blijven bedienen met een erkend diploma. Daarom sluiten onze studenten de opleiding met ingang van juli 2017 af met een door het IVIO erkend diploma. Het IVIO is voor De Laat Kenniscentrum geen onbekende partij zij examineren voor ons o.a. de secretariële opleidingen. Door de samenwerking met andere partners heeft het IVIO een sterke naam op het gebied van diplomering. Je behaalt dus een landelijk erkend diploma.

Welke opleiding past bij jou?

Logistiek medewerker (mbo 2)

Als logistiek medewerker kun je werk vinden bij allerlei bedrijven (gericht op handel en/of transport) binnen vrijwel alle sectoren. Voorbeelden zijn productiebedrijven, de groothandel, distibutie- en transportbedrijven en/of logistieke dienstverleners.

Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom (denk aan orderverzameling, lossen, verzendklaar maken, controleren) binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Hierbij kan het om van alles en nog wat gaan: verse producten, speelgoed, gevaarlijke stoffen, etc. Werk je bij een kleiner bedrijf, dan zijn je werkzaamheden vaak érg veelzijdig en werk je met diverse producten. Werk je bij een middelgroot tot groot bedrijf, dan ben je vaak gespecialiseerd in een bepaald productsoort of type werk.

Kijk je van begin naar eind dan ontvang je goederen en zorg je voor opslag, verzamel je goederen en maak je ze verzendklaar en tot slot bekijk je hoeveel er bijvoorbeeld nog op voorraad is. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf houd je je met één of meerdere van deze taken bezig. Om je werkzaamheden uit te voeren werk je bijvoorbeeld met een heftruck, geautomatiseerde (sorteer)systemen of lekker ouderwets handmatig.

Logistiek teamleider (mbo 3)

Een logistiek groepsleider (in het mkb ook wel magazijnchef genoemd) vind je door alle branches van de groothandel heen maar ook bij distributiecentra, logistieke dienstverleners en productiebedrijven.

Als logistiek teamleider organiseer je een aantal taken rond het logistieke proces in het magazijn, dit kan je doen als meewerkend voorman in het magazijn of het regelen van achter een bureau. Je voert plannen zelf uit of verdeelt het onder je medewerkers.

Het te plannen werk, het opslaan van goederen, orderpicken, controle, goederen gereedmaken etc, vindt meestal plaats op het kantoor.
Kwaliteit, kwantiteit en productiviteit zijn de punten die je controleert bij je medewerkers. Verder stuur je ze aan, hou je overleg en begeleidt ze. Kennis van automatisering, logistieke systemen, scanners en computersystemen is ook een pré omdat de werkzaamheden in het magazijn veelal geautomatiseerd zijn.

Logistiek supervisor (mbo 4)

Als logistiek supervisor kun je werk vinden bij logistieke dienstverleners, groothandels, productiebedrijven of transportbedrijven.

De kerntaken binnen dit beroep zijn:

  • plannen, bewaken en administreren van het logistieke proces
  • zorg dragen voor voorraad- en locatiebeheer
  • leidinggeven aan het logistieke proces
  • uitvoeren van het bedrijfsbeleid
  • uitvoeren van het personeelsbeleid

Logistiek supervisor coördineert en begeleidt de werkzaamheden in het magazijn met als doel een optimale goederenstroombeheersing. Je voert zowel operationele als beleidsvoorbereidende taken uit. De operationele taken bestaan bijvoorbeeld uit ontvangst, inslag, controle, beheer, picking en shipping van goederen. De beleidsvoorbereidende taken bestaan uit het leveren van informatie van het management, adviseren en het maken van het afdelingsbudget. Daarnaast maak je planningen en ben je verantwoordelijk voor efficiënte inzet van bedrijfsmiddelen en medewerkers.

Afhankelijk van je vooropleiding kun je aanvangen met een van de genoemde logistieke opleidingen. Je volgt de logistieke opleidingen in o.a. Brabant, Limburg, Zeeland en Utrecht.

Heb je nog vragen over onze logistieke opleidingen óf over een van onze andere opleidingen. Neem dan vandaag nog contact met ons op: 040-2485582.