Spring naar content

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) maakt het onderscheid!

Je hebt in het verleden een (loon)administratieve opleiding gevolgd bijvoorbeeld Basiskennis Loonadministratie (BKL). Jouw ambitie is om binnen de loon/salarisadministratie meer verantwoordelijkheid te nemen en te krijgen. Je werkt of wilt gaan werken op de (salaris)administratie van een bedrijf of instelling, een accountantskantoor of speciaal salarisadministratiekantoor. Met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) op zak toon je aan dat jouw kennis op dit gebied op niveau is. De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) komt namelijk overeen met een mbo 4-niveau. De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie start nog in 2017 op verschillende locaties in Limburg, Brabant en Zeeland. Grijp nu je kans en start in 2017 nog met deze opleiding! 

Wat mag je verwachten van een loon/salarisadministrateur mbo4?

Indien je de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) hebt afgerond ben je in staat om de volgende taken correct uit te voeren. Natuurlijk hangt het van het bedrijf af waar je werkzaam bent welke invulling zij geven aan de gestelde functie.

  • overzichten bijhouden van presentie, verlof en overuren per werknemer voor de berekening van loon en toeslagen, handmatig of in computersystemen;
  • aanmaken en checken van loonbriefjes voor werknemers, met daarop bruto en netto salaris, premies verzekeringen en pensioenen, (vakbonds)contributie en emolumenten;
  • uitbetaling van salaris en extra’s regelen, per cheque of bank;
    nalopen van werktijdregistratie, arbeidsbriefjes, loonberekening en andere bronnen om evt. tegenstrijdigheden op te sporen en te elimineren;
  • checken van presentie, gewerkte uren en loonwijzigingen en deze informatie te boek stellen in daarvoor bestemde overzichten.

Kortom je verzamelt, verwerkt, controleert, archiveert, wijzigt alle zaken die noodzakelijk zijn voor een goede afhandeling van de salarissen en belastingen en afdrachten.

Waarin onderscheid jij je naast het diploma Praktijkdiploma Loonadminstratie (PDL)?

Natuurlijk is een diploma van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) zeker een must wanneer je gaat solliciteren. Echter zijn er ook een aantal eigenschappen die je van nature bezit om jezelf te ontwikkelen tot een onmisbare schakel in het loonadministratieproces. Je bent accuraat, dol op cijfers, beschikt over goede computervaardigheden, je bent betrouwbaar, werkt graag samen en leergierig.

Doorstuderen?

Met het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie kun je doorstromen naar de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS). Met deze opleiding word je gevorderd op het gebied van loonadministratie met de nadruk op fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Je kunt met deze opleiding een adviserende, beslissende en/of leidinggevende rol gaan bekleden.

Wil je nog dit jaar starten met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) in bijvoorbeeld Eindhoven of Tilburg neem dan snel contact met ons op.