IVIO Medisch Administratief Medewerker Opleiding

Specialistische opleidingen

De opleiding Medisch Administratief Medewerker is een praktijkgerichte opleiding en dus perfect als u werkzaam wil zijn bij een zorginstantie, verzekeraar, huisartsenpost of -praktijk. In de zorgsector zijn administratieve mensen met specifieke kennis en sociale vaardigheden zeer gewild. 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor degenen die werkzaam zijn of willen zijn bij een zorginstantie, verzekeraar, huisartsenpost of -praktijk. 

Niveau 

MBO

Vooropleiding

Voor deze opleiding moet u over een vooropleiding als administratief medewerker beschikken of aantoonbare praktijkervaring. Affiniteit met de verzorgende sector is uiteraard belangrijk. 

Programma

Het programma bestaat uit twee verplichte modules: Medische Terminologie en Medische Secretariaatspraktijk. U dient aan te kunnen tonen dat uw kennis m.bt. Outlook, Word en Nederlandse taal op voldoende niveau is. Indien dit niet het geval is, zijn ook de modulen Nederlandse taal basis, Word basis en Outlook basis verplicht. Om uw kennis en vaardigheden nog verder te verbeteren kunt u de opleiding eventueel aanvullen met onderstaande cursus programma's:

Medische terminologie

Gedurende deze module leert u de medische terminologie kennen van onder andere de anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie. Daarnaast werkt u aan de juiste schrijfwijze en uitspraak van de terminologie. 

Lees HIER meer over deze module.

Medische secretariaatspraktijk

Gedurende deze module krijgt u inzicht in de functie-eisen, taken en verantwoordelijkheden van een medisch administratief medewerker. Bovendien leert u om te gaan met patiënten van verschillende leeftijden, hun ziektebeeld en emoties. Hiernaast leert u van alles over de Nederlandse gezondheidszorg, ziekenhuisorganisatie, arts en opleiding, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. Natuurlijk leert u alle ins en outs in de medische wereld kennen: postverwerking, archiveren, kaartsystemen, ICD-code, agendabeheer, het spreekuur, communiceren en specifiek patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische balie. 

Lees HIER meer over deze module.

Examen

Deze opleiding wordt onafhankelijk geëxamineerd door IVIO Examenbureau. De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau.  

Studiebelasting 

Circa drie klokuren per lesweek. 

Diploma/certificaat 

Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Wanneer u het examen bij IVIO examenbureau afrond ontvangt u bij goed resultaat een landelijk erkend diploma. 

Informatie 

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Duur van de opleiding 

(Zater)dagopleiding:    5 lesweken
Avondopleiding:           10 lesweken

Op basis van de twee verplichte modules.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 12.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). 

Startdata 

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 12.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). 
Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Medisch Administratief Medewerker als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (4):     710,- euro (vrijstelling van BTW)
Avondopleiding (8):           710,- euro (vrijstelling van BTW)

Dit betreft de cursusprijs voor de module medische secretariaatspraktijk en medische terminologie. U kunt aantoonbaar maken dat u voldoende basiskennis heeft op het gebied van computervaardigheden.

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. 

Studiemateriaal 

Circa 100,- euro voor de volledige opleiding (incl. BTW)

Examen

Eenmalig zijn de kosten voor het examen inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer u het examen niet in één keer behaald, komen de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding IVIO Medisch administratief medewerker? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Vrijstelling

Indien u een vrijstelling wilt verkrijgen voor de onderdelen Word basis, Outlook basis en/of Nederlandse taal basis, dient u hiervoor een toets te maken óf een recent certificaat te overhandigen (<2 jaar), waarmee u uw kennis aantoont. Kosten voor de vrijstellingstoets bedragen ca. 60,- euro. 

Totaalprijs voor de opleiding medisch administratief medewerker

Bij vrijstelling voor computervaardigheden basis en Nederlandse taal basis:

960,- euro (incl. BTW) inclusief examen.

Bij vaardigheidstoets computervaardigheden basis en Nederlandse taal basis exclusief lessen:

1020,- euro (incl. BTW) inclusief examen.

Inclusief module computervaardigheden basis en Nederlandse taal basis:

1400,- euro (incl. BTW) inclusief examen.

StartdatumMaandVariantLocatie