Spring naar content

Verschil NIMA A en B

Verschil NIMA A en NIMA BWat is het verschil tussen NIMA A en B? En wat houdt NIMA C precies in? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. Alhoewel vele de bekende NIMA A, B en C opleidingen kennen, krijgen we regelmatig vragen over het niveauverschil tussen de verschillende varianten. NIMA hanteert de opleidingsniveaus: NIMA Basis, A, B en C. Hieronder leggen wij de niveauverschillen aan u uit.

NIMA Basis

Tijdens een NIMA Basis opleiding doet u basiskennis op over het vakgebied. Deze opleidingen zijn bedoeld voor aanstormende talenten die nog geen of weinig ervaring hebben. Met een NIMA Basis opleiding helpen wij u graag bij het zetten van uw eerste stappen in het vakgebied.

NIMA A

Een opleiding op niveau A is specifiek bedoeld voor de startende marketing-, communicatie- of verkoopmedewerker die zich verder wil specificeren in het vak. Bij NIMA A wordt verwacht dat je al enige voorkennis hebt over het vak. Na afronding van een opleiding op dit niveau, ben je instaat beleidsvoorbereidende taken of werkzaamheden op operationeel niveau uit te voeren. De opleiding NIMA Sales A is dan ook uitermate geschikt voor de uitvoerende marketing- of salesmedewerker.

NIMA B

NIMA B is het vervolg op NIMA A, een stapje hoger dus. Deze opleiding wordt aanbevolen aan hen die al enkele jaren ervaring hebben in het vakgebied. Het NIMA B niveau is er speciaal voor de gevorderde professional; een senior communicatiemedewerker, manager of adviseur. Bij de Laat Kenniscentrum bieden we u diverse opleidingen op niveau B aan, waaronder de Opleiding NIMA Sales B 9-12 maanden.

NIMA C

Alhoewel wij geen opleiding op NIMA C niveau aanbieden, gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat ook dit niveau bestaat. Een NIMA C opleiding is geschikt voor strategische marketeers en salesprofessionals die binnen een onderneming op het hoogste niveau met marketing, communicatie en/of sales bezig zijn en dit eventueel moeten koppelen met andere beleidsterreinen. Om met de woorden van NIMA te spreken: NIMA C is er voor de “gevestigde visionair”.

Verschil NIMA A, B en C

Na het lezen van dit artikel is het u hopelijk duidelijk wat het verschil is tussen NIMA A, B en C. Heeft u nog vragen over het verschil tussen de NIMA niveaus? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij hopen dat we u met bovenstaand artikel gemakkelijker kunt bepalen welk opleidingsniveau het best bij u past. Toch kan het lastig blijven te bepalen welke opleiding het best bij u aansluit. Onze opleidingsadviseurs ondersteunen u graag bij het maken van uw keuze! Neemt u gerust contact met ons op voor een persoonlijk studieadvies!