Spring naar content

Waarom zijn digitale vaardigheden van onschatbare waarde?

De wereld om ons heen verandert snel door de technologie die we gebruiken. Van smartphones tot computers: we hebben steeds meer digitale vaardigheden nodig om mee te kunnen doen in deze online wereld.

Digitale vaardigheden zijn belangrijk voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. In het dagelijks leven gebruiken we vaak een computer of laptop, tijdens studies zijn ze onmisbaar en ook op de arbeidsmarkt zijn deze vaardigheden van groot belang.

Maar waar leer je zulke basiskennis? Volg de cursus Digitale Vaardigheden (DiVa) bij De Laat Kenniscentrum en je hebt de basis binnen een korte tijd onder de knie.

Waarom zijn digitale vaardigheden belangrijk?

Digitaal vaardig zijn biedt veel voordelen in ons dagelijks leven. Het helpt om snel en gemakkelijk informatie op te zoeken en te verzenden. Daarnaast helpt het bij het voorkomen van virussen, is het onmisbaar bij het volgen van een studie en biedt het voordelen op de arbeidsmarkt:

  1. Virussen voorkomen

Meer weten over de digitale wereld is niet alleen belangrijk omdat je efficiënter te werk kunt gaan, maar beschermt je ook voor virussen die op de loer liggen. Met basisvaardigheden kun je deze virussen voorkomen.

  1. Onmisbaar bij studies

Digitale vaardigheden zijn ook onmisbaar tijdens je studie. Een sollicitatiebrief aanleveren voor je stage of werk doe je steeds vaker online, verslagen schrijven doe je in Word en je oude leeromgeving is omgetoverd tot een online leeromgeving.

  1. Een pre op de arbeidsmarkt 

Ook op de arbeidsmarkt zie je dat werkgevers vaker op zoek zijn naar kandidaten die beschikken over vaardigheden zoals Microsoft Office kennis, het maken van presentaties en het werken met verschillende software. Veel werkgevers hebben een voorkeur voor kandidaten die in staat zijn om zich snel aan te passen aan nieuwe technologieën en digitale systemen.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Bij De Laat Kenniscentrum leer je tijdens de cursus DiVa meer over:

  • Basis laptop- en internetgebruik
  • Online inloggen
  • Inloggen op schoolomgeving
  • Verslagen schrijven in Word
  • Sollicitatiebrief voor stage schrijven
  • Outlook
  • PowerPoint

digitale-vaardigheden-onschatbare-waarde

Geschikt voor het STAP-budget

De DiVa cursus valt binnen het STAP-budget. Het STAP-budget wordt door de overheid gefinancierd en kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Als werkende of werkzoekende kun je het budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Iedere maand wordt er een maximumaantal mensen het STAP-budget toegezegd. 


Als jij al het STAP-budget hebt weten te bemachtigen, kun je de DiVa cursus volledig volgen! Wil je hierna meer leren over computergebruik? Dan is de vervolgcursus computervaardigheden een mooie kans.

Meer informatie

Wil je meer weten over de DiVa cursus? Neem een kijkje op de opleidingspagina of neem vrijblijvend contact met ons op via info@delaatkenniscentrum.nl of bel ons op 040 – 2485582. We helpen je graag!