Spring naar content

Workshop Time Management

Binnenkort staan wij weer op het TU/e in Eindhoven. Wij geven een aantal workshops, waaronder de workshop ‘time management’. In dit artikel gaan we je beter informeren. Wat is time management? Wat heb ik daaraan? Lees voor meer informatie nu verder!

Wat is ‘time management’?

Bij time management wordt er gedacht aan het managen van tijd, maar dit is lang niet altijd zo. Het draait voornamelijk om het managen van jouw aandacht. Wat is het nou precies? Time management is het organiseren van het werk dat je op dit moment niet aan het doen bent. Dat is zodat je je kan focussen op de hoogste prioriteit. Vaak pakken de time management technieken niet goed uit. Het komt voornamelijk doordat het:

  • Te omslachtig is;
  • Te theoretisch is en;
  • Het voegt geen woord bij de daad

Dit resulteert niet altijd in nauwkeurig werk. Vaak ben je nog gestresster en chaotischer dan voordat je eraan begon. Dit willen wij natuurlijk voorkomen, dus wij gaan jou de juiste tips meegeven!

Wat heb ik aan time management?

Veel, er zijn genoeg voordelen. Het zal makkelijker worden voor jouzelf, en het werk wat je doet. Hieronder zijn een aantal voordelen voor je opgesomd:

  • Duidelijk overzicht. Je houdt beter jouw mails en post op orde. Je gaat inzien waar je vooral je aandacht bij moet houden;
  • Verminderd stressniveau. Door minder stress, ontstaat er meer rust. Je levert natuurlijk de beste prestaties als je goed uitgerust bent;
  • Meer productiviteit. Het is fijn als je zoveel mogelijk werk gedaan krijgt, zonder dat dat veel energie heeft gekost. Bij onze workshop leer je hier slimmer mee om te gaan;
  • Je maakt betere keuzes. Op het moment dat je hoofd helemaal vol zit, kun je niet helder nadenken. Door meer balans te vinden, leer je ook om de juiste keuzes te maken;
  • Je wint tijd. Een goed overzicht, zorgt voor meer tijd. Je houd tijd over voor wat echt belangrijk is;
  • Het leveren van meer kwaliteit. Hoe meer jij je focus erbij kan houden, hoe hoger de kwaliteit van jouw werk wordt;
  • Geen uitstelgedrag meer. Afleiding is erg verleidelijk, je verliest al snel je focus op wat echt belangrijk is. Daarom is het van belang dat wij je bewuster leren om te gaan met jouw tijd.

Wat ga ik leren?

De bovengenoemde voordelen is ook wat je gaat leren. Wij willen graag het beste uit jou halen, en dat is zeker een haalbaar doel. Overigens is het ook heel handig, vooral als je veel aan je hoofd hebt. Op die manier gaan we samen zoeken, naar een passende oplossing.