Spring naar content

Cursus arbeidsrecht: fris je kennis op!

Cursus arbeidsrechtDe Laat Kenniscentrum biedt je een praktijkgerichte cursus aan op het gebied van arbeidsrecht. Door de steeds veranderende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidscontracten en ontslag is actuele kennis op dit gebied van groot belang. De cursus arbeidsrecht is onderdeel van verschillende opleidingen die wij aanbieden, zoals Praktijkdiploma Loonadministratie  en Basiskennis Loonadministratie. De module is echter ook los te volgen! Je haalt dan het praktijkcertificaat arbeidsrecht.

Arbeidsrecht breed en dynamisch vakgebied

Arbeidsrecht is een breed en dynamisch vakgebied. Ben je bijvoorbeeld werkzaam als personeelsconsulent? Dan hebben jouw werkzaamheden een juridisch karakter. De beslissingen die je neemt en de afspraken die je maakt, hebben namelijk rechten en plichten tot gevolg. Omdat fouten je duur kunnen komen te staan, is het belangrijk je kennis over dit onderwerp regelmatig op te frissen.

Thema’s die tijdens de module aan bod komen:

Tijdens de cursus arbeidsrecht maakt je op een praktijkgerichte wijze kennis met het Nederlandse arbeidsrecht. Met behulp van voorbeelden uit de praktijk doe je kennis op over thema’s als:

  • Arbeidscontracten
  • Loon
  • Proeftijd
  • Opzeg- en aanzegtermijnen
  • Het opbouwen van een personeelsdossier

Cursusdag of maatwerk ook mogelijk

Goede kennis op het gebied van arbeidsrecht is ontzettend belangrijk voor een stabiele organisatie. Bij De Laat Kenniscentrum bieden we daarom naar wens ook opleidingstrajecten voor bedrijven aan. We kunnen de inhoud van de cursus afstemmen op de vraag binnen jouw organisatie. Mis je bijvoorbeeld kennis op het gebied van ontslagrecht? Dan richten we de inhoud van de cursus daarop in.

Je kennis op het gebied van arbeidsrecht opfrissen?

Wil je jouw kennis op het gebied van arbeidsrecht opfrissen? Schrijf je dan hier in voor de cursus arbeidsrecht. Je kunt kiezen uit de drie daagse zaterdagopleiding, of een avondopleiding van zes lesweken. Het startmoment wordt altijd in overleg bepaald. Ben je als organisatie geïnteresseerd in een arbeidsrecht cursusdag of heb je behoefte aan een maatwerk opleidingstraject? Wij stellen de inhoud van een maatwerk opleidingstraject graag af op de specifieke opleidings- of coachingsvraagstukken binnen jouw organisatie. Neem gerust een een kijkje op de pagina bedrijfsopleidingen om te zien wat wen voor je kunnen betekenen. Heb je vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!