Spring naar content

Cursus boekhouden

Tijdens een cursus boekhouden leer je stap voor stap alles over de belangrijkste onderdelen van de boekhouding. Een goede boekhouding is voor elk bedrijf belangrijk. Of je nu een functie ambieert in de financiële sector of je kennis wilt toepassen op je eigen bedrijf: tijdens een cursus boekhouden leer je alle kneepjes van dit mooie vak. Denk hierbij aan het uitvoeren van financiële transacties, controleren van factureren en het bewaken van debiteuren. Na een succesvolle afronding van de cursus ontvang je een erkend diploma, onmisbaar voor jouw toekomst.

Cursus boekhouden: voor wie?

Iedereen kan starten met een cursus boekhouden. Er is namelijk geen vooropleiding verplicht. Let er wel op dat de cursus op mbo4 niveau is. Twijfel je of je kunt deelnemen aan de cursus boekhouden? Bel ons voor vrijblijvend studieadvies.

Ben je toe aan een carrièreswitch en lijkt de boekhoudwereld je interessant? Of ben je goed met cijfers en wil je de eerste stap zetten in de financiële sector? Ook ondernemers zien we vaak in de cursus voorbij komen, want het is enorm waardevol om zelf te weten hoe je bedrijf er op financieel gebied voorstaat. Wat je reden ook is: een cursus boekhouden is in veel gevallen erg nuttig en opent een wereld vol nieuwe (carrière)mogelijkheden.

Welke cursussen boekhouden zijn er?

De Laat Kenniscentrum biedt twee verschillende boekhoudcursussen aan. Wat de verschillen zijn en welke cursus het beste past bij jou, lees je hier.

Basiskennis Boekhouden (BKB)

Zoals de naam al doet vermoeden is de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) geschikt voor iedereen die nog niets tot weinig afweet van boekhouden. De cursus duurt 4 tot 6 weken en in deze weken leer je de boekhouding te voeren van een kleine organisatie. Je leert onder andere:

  • enkelvoudige journaalposten maken voor een eenmanszaak
  • journaalposten verwerken in de saldibalans
  • boekhoudkundige modellen samenstellen
  • enkelvoudige journaalposten maken voor een BV

Na het afronden van de cursus ontvang je een erkend diploma en kun je doorgaan voor de cursus Basiskennis Calculatie (BKC) en de Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) om je kennis uit te breiden.

Financial Assistant

Heb je de opleiding Basiskennis Boekhouden met succes afgerond? Na het volgen van de cursus Basiskennis Calculatie ontvang je het diploma van Financial Assistant. Als Financial Assistant heb je een sterke basis om als assistent te werken bij een administratiekantoor of op de financiële afdeling van een organisatie, maar heb je ook voldoende kennis om als ondernemer je eigen administratie bij te houden.

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

De cursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is een van de beste boekhoudcursussen op de markt. Bij De Laat Kenniscentrum word je in 9 tot 18 weken klaargestoomd voor dit veelgevraagd diploma. Het is een uitgebreide cursus waarin je onder andere leert:

  • hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt bij een handels- en dienstverlenende onderneming
  • hoe je de resultaten van productie en verkoop berekent
  • hoe je berekeningen maakt en boekingen verricht ten behoeve van de financiële administratie
  • hoe je grootboekrekeningen maakt en kengetallen berekent

Na het afronden van de cursus ontvang je een officieel erkend diploma en begint de start van jouw glansrijke carrière.

Ontvang persoonlijk studieadvies

Heb je specifieke vragen of weet je niet zeker welke cursus boekhouden het beste bij jou past? Bij De Laat Kenniscentrum ontvang je persoonlijk studieadvies, gratis en vrijblijvend. Bel ons op 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum. Je kunt ook direct het formulier invullen. Tot snel bij een van onze boekhoudcursussen!

cursus-boekhouden-de-laat-kenniscentrum