Spring naar content

Mba en de twee soorten opleidingen, zijn er verschillen?

Wanneer er over mba gesproken wordt kan er gedacht worden aan twee verschillende dingen. Namelijk de MBA (Master of Business Administration) en mba (moderne bedrijfsadministratie)

MBA (Master of Business Administration)

Master of Business komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Tegenwoordig is deze master te vinden in verschillende landen. Deze master opleiding richt zich op de bedrijfseconomie en bedrijfskunde. Een MBA opleiding is in vergelijking met andere masters meer praktijkgericht, wat zeer aantrekkelijk is voor werkgever en werknemer. Je leert meteen het in praktijk toepassen van je doelen.

Met een afgeronde Master of Business Administration ontstaat er een ideale basis richting hoger management. Met deze opleiding worden vaardigheden zoals strategisch inzicht, innovatie en leiderschap ontwikkeld. Wanneer deze opleiding is afgerond kan je te werk gaan in een (hoger)management functie.

Met een Master of Business Administration is de praktijk belangrijk. De nadruk ligt meer op het in praktijk kunnen toepassen dan het theoretisch leren. Dit in tegenstelling tot andere masters waar de focus zich leent op het theoretisch gebied.

Mba moderne bedrijfsadministratie

De opleiding moderne bedrijfsadministratie is ter beschikking om te volgen bij de Laat Kenniscentrum. De mba opleiding die bij de Laat Kenniscentrum te volgen is bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kostencalculatie niveau 5
  • Bedrijfsadministratie niveau 5
  • Financiering niveau 5
  • Belastingwetgeving niveau 5

We vertellen je graag meer over deze modules.

Kostencalculatie niveau 5

Bij de module Kostencalculatie is de focus gelegd op kostenbudgettering, kostenbewaking, optimalisatievraagstukken en het financieel kunnen besturen van een onderneming. Verder wordt er praktisch gekeken naar hoe verschillende kostencalculaties gemaakt kunnen worden. Om een beter beeld te krijgen over wat kostencalculatie inhoudt is er een speciaal artikel geplaatst op de website.

Bedrijfsadministratie niveau 5

Bedrijfsadministratie leert je om diverse berekeningen en boekingen te maken. Deze kunnen betrekking hebben tot bijvoorbeeld de kostplaats methode, de opslagmethode en activiteit gerelateerde kosten. Deze module is ook gekoppeld aan het kunnen corrigeren van de jaarreking. Dit met betrekking tot het huidige en het afgesloten boekjaar.

Financiering niveau 5

Met de module Financiering leer je om de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen. Hierbij komen berekeningen aan te pas met invloeden van het eigen en vreemd vermogen. Ook leer je de wettelijke regelingen die vastgelegd zijn.

Belastingwetgeving niveau 5

Ten slotte leer je met de module Belastingwetgeving om de belangrijkste wetten toe te passen. Nadat je deze module hebt behaald is belastingaangifte doen een van de makkelijkste taken van het werk. De belangrijkste wetten en plichten leer je namelijk tijdens deze module.

Meer weten over de moderne bedrijfsadministratie (mba)?

De mba opleiding bedrijfsadministratie is beschikbaar bij Kenniscentrum de Laat. Wist je dat deze opleiding aankomende mei al beschikbaar is om te volgen in Eindhoven? Voor meer informatie over de opleiding kan je hier klikken. Een mail sturen naar info@delaatkenniscentrum.nl mag natuurlijk ook.