Spring naar content

Opleiding moderne bedrijfsadministratie (MBA)? Start morgen nog!

Je hebt in het verleden de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) of een vergelijkbare opleiding afgerond en bent werkzaam in de administratieve sector. Je wilt nu graag de kennis en vaardigheden op financieel administratief gebied vergroten, dan is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) een goede keuze. De Laat Kenniscentrum start deze opleiding nog op in 2017 in o.a. Tilburg en Eindhoven. In 2018 heb je het diploma Moderne Bedrijfsadminstratie op zak. Creëer hiermee nog in 2018 nieuwe kansen!

 

Wat is het verschil tussen de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)?

Het verschil zit met name in het niveau en de diepgang op het gebied van o.a. bedrijfseconomie en bedrijfsstatistiek (algemene economie, bedrijfscalculatie, bedrijfsadministratie, communicatieve en sociale vaardigheden, externe verslaggeving, bestuurlijke informatievoorziening, marketing en organisatie, bedrijfsrecht, belastingrecht)

Tijdens deze opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) leer je hoe je een administratie opzet en onderhoudt. Je krijgt meer inzicht in gegevens en kunt naar aanleiding van deze gegevens verslag doen bij bijvoorbeeld je leidinggevende. Een goede administratieve kracht is goud waard, cijfers en financiële analyses vormen de basis voor het nemen van beleidsbeslissingen. Met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) op zak vergroot je je financiële zelfstandigheid.

De Laat Kenniscentrum biedt zowel de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) als Moderne Bedrijfsadminstratie (MBA) aan. Je rondt de opleidingen af met een diploma van Stibex of de Associatie. Deze keuze is aan de student. Lees hier meer over het verschil tussen beide examenkamers.

Financiële ambities?

Met het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is het mogelijk om werkzaam te zijn als stafmedewerker administratie, hoofd administratie, assistent-controller of administratieconsulent. Daarnaast maakt het diploma Moderne Bedrijfsadministratie het mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld de opleiding Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy (VBA) of SPD. Voor deze opleiding is een gedegen financiële vooropleiding vereist.

Competenties van een goede administrateur

Een goede administrateur is nauwkeurig, dol op cijfers, is betrouwbaar en kan zich inleven in de organisatie waarvoor hij/zij werkt. Een goede administrateur onderscheidt zich door zijn/haar analytische inzicht en het strategisch (financieel) denken.

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) gaat nog in 2017 van start in o.a. Eindhoven en Tilburg. Nog vragen over deze opleiding of een van onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op: 040-2485582.