Spring naar content

Cursus medische terminologie IVIO

Cursussen STAP-budget

Wat biedt de cursus medische terminologie?

In de cursus Medische terminologie maak je kennis met basisbegrippen uit de medische wetenschap. Deze cursus wordt vaak gecombineerd met de cursus medisch fundament waarbij je meer leert over het menselijk lichaam. Je ontdekt hoe organen zijn opgebouwd en hoe belangrijke delen van het lichaam in het Latijn of Grieks heten.

Er wordt gelet op schrijfwijze en uitspraak. De termen zijn onderverdeeld in anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie.

Hoe ziet de cursus medische terminologie eruit?

Deze cursus bestaat uit een viertal lesavonden. We behandelen bovenstaande onderwerpen in de vorm van thema's. Tijdens deze cursus wordt van je verwacht dat je ook thuis veel oefent met de termen. Oefening baart kunst!

1. Theorie medische terminologie

2. Anatomie en fysiologie, pathologie, immuniteitsleer

3. De huid

4. Het skelet

5. Het spierstelsel

6. Bloed en lymfe, hart en bloedvaten

7. De ademhaling

8. De spijsvertering

9. De stofwisseling

10. De uitscheiding

11. De vrouwelijke geslachts-en voortplantingsorganen

12. De mannelijke geslachts-en voortplantingsorganen

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de taken en de rol van een secretaresse.

De module medische terminologie levert tezamen met de module medische secretariaatspraktijk en aantoonbare basiskennis rondom computervaardigheden het diploma medisch administratief medewerker op.

Wanneer start de cursus IVIO Medische Terminologie?

De cursus IVIO Medische Terminologie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Je kunt er daarnaast voor kiezen om zelf je opleiding in te delen per dagdeel. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur.
In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus IVIO Medische Terminologie kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.

De cursus IVIO Medische Terminologie start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Cursus Medische Terminologie als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de cursus IVIO Medisch Terminologie ?

Cursusprijs

1050,- euro (vrijstelling van BTW)
Dit betreft een maatwerkprijs op basis van 1 persoon.

Studiemateriaal

50,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

Het examen doe je op de locatie van De Laat Kenniscentrum. Het examengeld betaal je aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 95,- euro per examen (excl. herexamen).

Totaal voor de cursus medische terminolgie

De cursus kost in totaal 1100,00 euro incl. BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie