Spring naar content

VPS module Beroepscommunicatie niveau 5

Loonadministratie Cursussen

Wat biedt de VPS module Beroepscommunicatie?

De VPS module Beroepscommunicatie behandelt communicatie- en adviesvaardigheden die belangrijk zijn voor elke salarisprofessional. In deze functie is het van belang om helder te kunnen communiceren met iedereen in een organisatie. Na afronding van de VPS module Beroepscommunicatie beheers je deze vaardigheden tot in de puntjes.

Welk niveau is de VPS module Beroepscommunicatie?

De VPS module Beroepscommunicatie is op hbo-ad niveau.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de VPS module Beroepscommunicatie?

De Vakopleiding Payroll Services is de ideale opleiding voor elke ambitieuze salaris- en/of personeelsadministrateur. Of je nu de administratie doet voor je eigen bedrijf of werkt bij een accountantsbureau: de VPS diploma is onmisbaar in dit vakgebied.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen.

Hoe ziet de VPS module Beroepscommunicatie eruit?

VPS module Beroepscommunicatie

In deze module komen gesprekstechnieken, tweegesprekken en communicatie- en adviesvaardigheden aan bod die belangrijk zijn voor elke salarisprofessional. De situaties waarmee je als salarisprofessional te maken hebt worden uitgebreid besproken zodat jij hier optimaal op bent voorbereid.

De examens van de VPS module Beroepscommunicatie

Deze module is een onderdeel van de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Elke module wordt met een afzonderlijk examen afgerond. Dit examen vindt online plaats en kan op een locatie naar keuze worden afgerond.

Examen VPS module Beroepscommunicatie

De belangrijkste examenstof voor deze module:

  • Communicatie- en adviesvaardigheden
  • Gesprekstechnieken
  • Tweegesprekken

Wil je meer informatie over de examens? Kijk dan op de website van Associatie.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op een locatie naar keuze (dit mag ook het thuisadres zijn). Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Na afronding van de VPS opleiding ontvang je een certificaat dat erkend is door de Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA).

Belangrijk: Geldigheidstermijn certificaten Associatie voor Examinering verandert per 1 januari 2026

Vanaf 1 januari 2026 kunnen certificaten alleen voor een diploma worden ingewisseld als ze binnen een periode van 4 jaar zijn behaald. Op dit moment geldt deze geldigheidstermijn al voor de examens waarin wetgeving wordt getoetst (Belastingwetgeving niveau 5, Belastingrecht niveau 6, de examens Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid).

De geldigheidstermijn gaat veranderen om een waardevast diploma te kunnen uitgeven waarbij de kandidaat over actuele kennis beschikt. Houd hier daarom vanaf deze datum rekening mee als het examen deel uitmaakt van een samengesteld diploma. Je afzonderlijke Associatie-certificaten blijven desondanks onbeperkt geldig. Heb je hier vragen over? Wij helpen je graag! Neem contact op via info@delaatkenniscentrum.nl of bel ons op 040 2485582.

NIRPA

De Laat Kenniscentrum heeft kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laat dit ook graag toetsen door externe partijen. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen. De loonadministratieve opleidingen van De Laat Kenniscentrum zijn erkend door de Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). De loonadministratieve opleidingen (BKL, PDL, MPZ en VPS) vallen onder reguliere opleidingen, die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.

Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding. 

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de VPS module Beroepscommunicatie?

De VPS module Beroepscommunicatie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (2 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De VPS module Beroepscommunicatie kent verschillende startmomenten per jaar. 

Liever starten op je eigen moment? Volg de VPS module Beroepscommunicatie als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Moduleprijs

1205,- euro (vrijgesteld van BTW).
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 445,- euro (incl. 9% BTW).*

* Indien je eerder een module heeft gevolgd, ontvang je binnen het jaar een reductie op het studiemateriaal van 335,- euro (eenmalige aanschaf hulpmiddelen).

Totaalprijs 

1650,- euro incl. BTW en incl. hulpmiddelen. Let op 1315,- euro incl. BTW en excl. hulpmiddelen.

Startdatum Maand Variant Locatie