Spring naar content

Opleiding Accountmanager Sales B

Sales opleidingen

Let op: Accreditatie in aanvraag, maar opleiding reeds aan te vangen en af te ronden met een instituutscertificaat.

Wat biedt de SMA Opleiding Accountmanager Sales B?

Ben je op zoek naar de beste sales opleiding en wil je je kennis als professioneel accountmanager naar een hoger niveau tillen? De SMA Opleiding Accountmanager Sales B is een praktische opleiding waarmee je je kennis als accountmanager direct verder vergroot en een expert wordt in het vakgebied. Je leert hoe je een succesvol accountplan schrijft, ontdekt de allernieuwste salestechnieken en je weet precies welke trends er spelen binnen de sales branche. Tijdens de opleiding ga je zowel op strategisch als persoonlijk niveau aan de slag. Uiteindelijk weet je als geen ander op welke manieren je succesvol nieuwe klanten werft en het meeste rendement uit het huidige klantenbestand behaalt.

Welk niveau is de SMA Opleiding Accountmanager Sales B?

De SMA Opleiding Accountmanager Sales B is op hbo-niveau en duurt 9 – 12 maanden. De opleiding kost 10 klokuren per week. 

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de SMA Opleiding Accountmanager Sales B?

Heb je al eerder een sales opleiding gevolgd, zoals de SMA Opleiding Verkoopspecialist Sales A, de SMA Opleiding Verkoopvaardigheden of een NIMA Sales A opleiding? En ben je klaar voor een volgende uitdaging? Dan is SMA Opleiding Accountmanager het antwoord voor jou.

Als geschikte kandidaat heb je al werkervaring als accountmanager of verkoopleider en ben je (of word je) verantwoordelijk voor het verkoopapparaat. Ben je betrokken bij het opstellen van een verkoopplan of accountplan en is het aan jou om dit uit te voeren? Met de SMA Opleiding Accountmanager ontwikkel je je kennis en leer je hoe je het meest efficiënt te werk gaat.

De opleiding is een veel gekozen opleiding voor accountmanagers, verkoopleiders, areamanagers, managers buitendienst, commerciële teamleiders en productmanagers.

Hoe ziet de SMA Opleiding Accountmanager Sales B eruit?

De SMA Opleiding Accountmanager Sales B bestaat uit twee modules: Accountmanager 1 en Accountmanager 2. Voor meer flexibiliteit kies je zelf de volgorde van de modules. De modules zijn een mix van theoretische en praktijkgerichte cases. In de module Accountmanager 2 maak je de keuze uit twee specialisaties: accountmanager of verkoopleider.

Module Accountmanager 1: Verkoop

Tijdens de eerste module ga je dieper in op de theorie en leer je meer over belangrijke verkoop- en concurrentiestrategieën. Binnen deze module komen onderstaande thema’s aan bod:

- De belangrijkste sales strategieën

- De markt en de klant

- Werven en behouden van klanten

- Het team en de prestaties

- Het berekenen van resultaten

Module Accountmanager 2: Persoonlijke vaardigheden

In de tweede module staan we stil bij de praktische kant van het sales vak en je specialisatie. Je gaat een gedegen accountplan schrijven en presenteren. Daarnaast ga je aan de slag met het voeren van een verkoopgesprek en leer je daarbij de juiste gespreks- en onderhandelingstechnieken.

De examens van de SMA Opleiding Accountmanager Sales B

Om het SMA Diploma Accountmanager te behalen zijn er twee examens, één examen per module. Wil je enkel één van de modules volgen? Dan behaal je een certificaat voor de specifieke module. Tijdens onze opleiding word je klaargestoomd voor de  volgende examens:

Het examen bestaat uit twee losse modulen: Verkoopspecialist 1 en Verkoopspecialist 2.

Examen Accountmanager 1

Dit mondelinge examen toetst je theoretische kennis en inzicht welke je nodig hebt bij het schrijven van een accountplan.

Examen module Accountmanager 2

Je doet een persoonlijk assessment om je praktische vaardigheden te toetsen.

De examens worden afgenomen door SMA (Sales Management Associatie).

Meer informatie?

Wil je meer weten over beide modules, de kosten, startdata en bijbehorende examens?

Ga naar module Accountmanager 1

Ga naar module Accountmanager 2

Of neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Wanneer start de SMA Opleiding Accountmanager Sales B?

De SMA Opleiding Accountmanager Sales B wordt in verschillende vormen aangeboden:

- Een avondopleiding (15 lesweken).

De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

 

- Een (zater)dagopleiding (8 lesweken).

De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

 

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

 

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten.

Liever starten op je eigen moment? Volg SMA Opleiding Accountmanager Sales B als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Wat zijn de kosten van de SMA Opleiding Accountmanager Sales B?

De opleiding- en examenkosten bedragen 3170 euro in totaal. Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget. Met dit budget kost deze opleiding nog 2170 euro.

Je sluit de onderdelen af met een opdracht welke wordt beoordeeld door de docent. Heb je een voldoende of hoger? Gefeliciteerd! Je ontvangt bij afronding van beide onderdelen met een voldoende het diploma SMA Accountmanager Sales B. Dit diploma is officieel erkend door SMA.

Cursusprijs

2845,- euro (vrijgesteld van BTW)

Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (incl 9% BTW)

Examenkosten

De examenkosten bedragen 350,- euro (vrijgesteld van BTW).

Totaalprijs inclusief SMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 3370,- euro inclusief BTW.

 

Startdatum Maand Variant Locatie