NIMA B1 Sales Accountmanager inclusief examen

Sales opleidingen

Waarom kiezen voor de opleiding Sales HBO opleiding Accountmanager B1?

Als accountmanager vervul je een belangrijke rol binnen iedere organisatie. Immers, jij beheert het klantenbestand. En zonder klanten worden er geen zaken gedaan. Ontwikkel tijdens deze opleiding Sales accountmanager je persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten en verdiep je verder in de verkoopprocessen. Ontwikkel verschillende verkooptechnieken en ontdek hoe je meer rendement kan halen uit je klantenbestand. Onze NIMA Sales HBO opleiding accountmanager B1 heeft alles om jouw loopbaan als accountmanager een vliegende start te geven!

Programma NIMA Sales HBO opleiding Accountmanager B1

De opleiding Sales accountmanager B1 bestaat twee modulen, namelijk B1 en B2. De sales HBO opleiding NIMA sales A kan voorafgaand aan de opleiding gevolgd worden.

Module Sales B1: Verkoop

Wat leer je tijdens deze module precies?

  • Sales algemeen: leer verkoopbenaderingen toepassen, een SWOT-analyse maken, strategische planningsniveaus opstellen en een verkoopstrategie of tactiek bepalen.
  • Ook leer je over de markt en de klant. De concurrentiestrategieën van Porter, de Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema, customer rating en een analyse van de productlevenscyclus: allemaal komt het hier voorbij.
  • Leer over je team en de prestaties. Bestudeer de verschillende motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor. Krijg inzicht in de functies en taken van het verkoopteam, de teamrollen van Belbin, verschillende stijlen van leidinggeven en de theorie van feedback.
  • Het analyseren van resultaten. Bereken een winst-, klanten-, kosten- of omzetaandeel, de waarde van je klantenbestand, je break-evenpoint, het toepassen van prijsbepalingsmethoden en het berekenen van verschillende rendementskengetallen. 

Wil je meer algemene info, of wil je meer weten over module B2 van de Sales HBO opleiding NIMA Sales B: Accountmanager en het bijbehorende examen? Volg dan onderstaande links.

NAAR MODULE B2 + EXAMEN B2

NIMA SALES: ACCOUNTMANAGER B

Examen

De basis voor deze Sales HBO opleiding Accountmanager B1 en B2 wordt in het NIMA Sales A examen gelegd. Het NIMA Sales B examen, dat bij deze opleiding hoort, sluit daar op aan maar gaat dieper op de stof in. Met name als je kijkt naar verkoopmanagement, verkoopstrategieën, coaching, timemanagement en commercieel handelen. Het examen bestaat uit twee losse modulen: B1 en B2. Het diploma wordt behaald wanneer beide modulen met succes zijn afgerond. Het maakt overigens niet uit in welke volgorde deze modulen worden afgelegd.

Sales HBO Opleiding Accountmanager: NIMA-examen Module Sales B1

Het examen van de Sales HBO opleiding Accountmanager module B1 vindt digitaal plaats en duurt drie uur. Dit examen toetst je theoretische kennis en inzicht en bestaat uit twee onderdelen:

  • Een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen.
  • Een verdieping op de case met specifieke open vragen voor de twee varianten van de, namelijk Accountmanager (AM) of Verkoopleider (VL).

Voor meer informatie met betrekking tot beide examens verwijzen wij je graag door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

De Sales HBO opleiding Accountmanager neemt ongeveer tien klokuren per week in beslag.

NIMA Sales B diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving is  altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Informatie

Wil je meer informatie over deze Sales HBO opleiding of een van onze andere opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Duur van de opleiding

Dit betreft een kortdurend traject. Uw opleiding duurt 4 - 7 weken, afhankelijk van de variant (avond/(zater)dag). De lessen worden in overleg gepland. Een avondopleiding is tweewekelijks, de (zaterdag)dagopleiding drie- of vierwekelijks.

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag.

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari, maart en juni. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar.

Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

Cursusprijs

1297,- euro (vrijgesteld van BTW)

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 175,- euro (excl. 9% BTW)

Examenkosten

308,- euro voor beide onderdelen (vrijgesteld van BTW)

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). U legt het examen voor de opleiding NIMA Sales B bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 examen bedragen 308,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 examen bedragen 490,- euro. In uw cursusprijs is per onderdeel 1 NIMA-examen opgenomen (herexamens worden apart gefactureerd).

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales B Accountmanager? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Totaalprijs inclusief NIMA examen

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1780,- euro voor de gehele opleiding excl. BTW.

StartdatumMaandVariantLocatie