Spring naar content

Sales opleidingen: De verschillende mogelijkheden

Er zijn allerlei verschillende soorten sales opleidingen die je kan gaan volgen bij de Laat Kenniscentrum. We vertellen je daarom graag meer over de mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn. Naast Sales opleidingen zijn er verder nog andere categorieën waar we het graag met je over hebben. Deze opleidingen bespreken we graag met je in andere artikelen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn gaan we de opleidingen indelen in verschillende categorieën die ook zo op de website te vinden zijn, onder andere secretarieel, sales, marketing, communicatie, logistiek, administratief en specialistisch.

We gaan het over verschillende opleidingen hebben. Dit zijn bovendien de opleidingen die populair zijn. NIMA A2 Sales verkoopgesprek, NIMA B2 Accountmanager, NIMA B1 Sales Accountmanager en NIMA A1 Sales. Dit zijn ook modules die los gevolgd kunnen worden.

Sales opleiding NIMA A1 Sales

De module NIMA Sales A1 staat vooral stil bij de theoretische kant van het Sales-vak. De module bestaat uit de volgende zaken:

– Theoretische kennis

– Belangrijke Salesbegrippen

– Rekenvaardigheid

Zo leer je o.a. alles over communicatie in het algemeen, nuttige gesprekstechnieken, marketing en de klant. Je berekent je resultaten en houdt je bezig met sales in het algemeen. Ook wordt er dieper ingegaan op de organisatie, de verkoper en zijn prestaties. Je theorie wordt uiteindelijk getoetst in het theoretische Sales A1 examen.

Sales opleiding NIMA A2 Sales verkoopgesprek

De NIMA Sales A2 module is een goede aanvulling op de module NIMA Sales A1. De module NIMA Sales A2 verbindt namelijk de theorie met de praktijk. Tijdens de module leer je een behoeftegericht verkoopgesprek te voeren. Wanneer je de module afrond kun je nog doelgerichter aan jouw sales carrière beginnen. 

Je leert hierbij de argumentatietechnieken uit de KVVB-matrix toe te passen, maar daar horen ook luister en vraagtechnieken bij. Onder andere klachtafhandeling en het inspelen op klantengedrag zijn ook belangrijke onderdelen die naar voren komen in deze opleiding/module.

De modules NIMA A1 en NIMA A2 Sales vullen elkaar goed aan, maar zijn ook los van elkaar te volgen.

NIMA B1 en B2

De NIMA Sales B1 Accountmanager opleiding bestaat twee modulen: Sales B1 en Sales B2. We geven je graag meer informatie over deze 2 modules.

Sales B1

Deze modules kijkt vooral naar het verkopen van producten. Zo ga je het bijvoorbeeld hebben over sales in het algemeen. Daarbij horen een SWOT-analyse en verschillende verkoopstrategieën. Ook leer je over de markt en de klant. De concurrentiestrategieën van Porter, de Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema en customer rating. Het komt allemaal voorbij. Tenslotte bevat deze module verschillende motivatietheorieën en krijg je inzicht in taken van het verkoopteam.

Sales B2

De NIMA Sales B2 Accountmanager opleiding neemt ongeveer tien klokuren per week in beslag, hier krijg je ook tijd om bijvoorbeeld een eigen accountplan op te stellen, uiteraard onder professionele begeleiding. Aan het eind van het traject presenteer je tenslotte dit plan en voer je een verkoopgesprek met de geleerde gesprekstechnieken.

Meer informatie

Op de officiële website van NIMA is er meer informatie te vinden over de inhoud van deze module. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Of wil je meer informatie over het volgen van de gehele Sales A opleiding? Bel naar 040-2485582 of stuur een mail naar info@delaatkenniscentrum.nl