Spring naar content

Scholingsplicht? De Laat Kenniscentrum kan u hierbij helpen.

SONY DSC

Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is de werkgever verplicht de werknemer opleidingen of cursussen te laten volgen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn functie. Wanneer de functie van de werknemer komt te vervallen of wanneer de werknemer niet langer in staat is zijn functie uit te oefenen, dan is de werkgever in beginsel ook verplicht de werknemer (om) te scholen, zodat de arbeidsovereenkomst kan worden voortgezet. Een ontslag moet zoveel mogelijk worden voorkomen.

De Laat Kenniscentrum helpt u met de invulling van de scholingsplicht door samen met u te kijken welke competenties uw medewerker nodig heeft of dient te verbeteren voor zijn huidige functie. Maar ook kijken we samen met u naar de toekomst, welke competenties dienen ontwikkeld te worden om werkzaam te blijven binnen het bedrijf. Waar wil u over enkele jaren staan met uw bedrijf en wat heeft u hiervoor nodig van uw medewerkers?

Studeren op een leslocatie of incompany 

Uit een beoordelingsgesprek of functioneringsgesprek kan blijken dat een deel van uw medewerkers eenzelfde scholingsbehoefte heeft. Wij stellen dat samen met u een passend aanbod samen. Indien gewenst sluit u dit opleidingstraject af met een erkend diploma van de Associatie, NIMA, LSSO, of Stibex. Scholing aan een groep medewerkers kan op een locatie van ons kenniscentrum plaatsvinden of in uw bedrijf. Natuurlijk kan er ook een individuele scholingsbehoefte zijn. De medewerker geeft bijvoorbeeld aan dat hij zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van administratie, secretariaat, logistiek, marketing, sales, communicatie, ICT of management. In dit geval kiest een medewerker een passende opleiding uit onze brochure en sluit aan bij een leslocatie in de regio.

Goed werkgeverschap

Het is van belang om uw personeelsdossier goed op orde te hebben. In geval van ontslag zult u altijd moeten kunnen aantonen dat herplaatsing, al dan niet na scholing, niet mogelijk of aan de orde is. Heeft u geïnvesteerd in uw medewerker en is uw medewerker hiermee breder inzetbaar voor de arbeidsmarkt, kan dit in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. De Laat Kenniscentrum kan u helpen om uw personeelsdossier op orde te brengen, maar natuurlijk kunt u ook in uw medewerkers investeren door ze bijvoorbeeld de opleiding medewerker personeelszaken of NEMAS HRM te laten volgen.

Wij helpen u graag met het bouwen aan de toekomst van uw bedrijf. Interesse in een opleiding of consult. Neem contact op met onze medewerkers.