Spring naar content

Wat is NIRPA en wat zijn onze NIRPA opleidingen?

NIRPA staat voor Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting. Ben je werkzaam als salaris professional en wil je graag werkzaam blijven in deze branche? Dan wil je je kansen op de arbeidsmarkt natuurlijk optimaal benutten. Een NIRPA registratie is in dat geval een uitstekende titel om aan te tonen dat je vakkennis up to date is. Onze loonadministratieve opleidingen zijn ook in 2023 weer erkend door NIRPA!

RSa of RPP registratie NIRPA

Indien je een erkende loonadministratieve opleiding afrondt bij De Laat Kenniscentrum kun je je bij het NIRPA laten registreren en de titel RSa (Register Salarisadministrateur) of RPP (Register Payroll Professional) gaan voeren. Afnemers van salarisdiensten nemen de NIRPA certificering steeds vaker mee in de keuze van hun salarisverwerker en dit betekent dat jouw erkenning van meerwaarde is op je CV. Middels Permanente Educatie blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en heb je toegang tot de exclusieve LinkedIn groep voor Payroll Professionals, de netwerkbijeenkomst Payroll Praat en het NIRPA Congres.

Onze erkende NIRPA opleidingen

Wij hebben kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laten dit ook graag toetsen door externe partijen. We vinden het belangrijk dat onze cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen. Onze loonadministratieve opleidingen zijn daarom erkend door NIRPA en leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP. Welke NIRPA opleidingen je bij ons volgt vind je hieronder:

Medewerker Personeelszaken MPZ

Met opleiding Medewerker Personeelszaken ben je volledig op de hoogte van alle wetten en regels waar je in je dagelijks werk mee te maken hebt. Alle daaruit voortvloeiende werkzaamheden en gegevens komen aan de orde. Aan de hand van praktische aanwijzingen leggen wij je de juiste toepassingen van de personele-, arbeidsrechtelijke-, fiscale- en sociale zekerheidsregels uit.

Praktijkdiploma Loonadministratie PDL

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie is volledig afgestemd op de praktijk. Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk bijvoorbeeld aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Met het diploma op zak heb je alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van loonadministratie uit te voeren. Indien je de opleiding PDL hebt afgerond kun je doorstromen naar de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS).

Vakopleiding Payroll Services VPS

De Vakopleiding Payroll Services laat zien dat je gevorderd bent op het gebied van loonadministratie met de nadruk op fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht.

Wat zegt een NIRPA-registratie over de kwaliteit van onze opleidingen

Een onafhankelijke beoordelaar heeft onze lessen beoordeeld op zowel papier als in de praktijk. Deze beoordelaar is tot de conclusie gekomen dat onze opleidingen die de RSa- of RPP registratie opleveren:

  • Leerstof inhoudelijk de deelnemers informeert over de te verwachten of nieuwe wet- en regelgeving op gebied van de payroll professional.
  • Onderwijskundig laat zien dat er sprake is van een effectieve overdracht van kennis met inachtneming van een onderscheid in oriëntatie op de materie, een heldere probleemstelling en feitelijke kennisoverdracht.
  • (Bij)scholingsmogelijkheid is op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, timemanagement, omgaan met lastige klanten, elementaire telefoontraining, presentatietrainingen en doelgerichte gedragsverandering als vaardigheidstraining.

Meer informatie

Meer informatie over NIRPA of een van onze opleidingen met een NIRPA certificering? Neem dan contact met ons op via 040-2485582 of stuur een e-mail naar info@delaatkenniscentrum.nl.