IVIO Opleiding Receptioniste / Telefoniste

Secretariële opleidingen

Als Receptioniste / Telefoniste bent u het eerste aanspreekpunt achter de receptie of balie van een bedrijf en weet u hoe u bezoekers moet ontvangen. Hiernaast voert u diverse administratieve taken uit. Alle vaardigheden die u nodig heeft voor deze functie leert u tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor aankomende receptionistes / telefonistes of degenen die deze werkzaamheden uitvoeren zonder daarvoor een opleiding te hebben genoten.

Niveau

MBO 2

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

Programma

De opleiding bestaat uit onderstaande twee modulen.

Module Basiskennis Nederlands

In de module Basiskennis Nederlands komen onderstaande zaken aan bod om eenvoudige correspondentie af te kunnen handelen:
•    basisgrammatica
•    spelling en stijl 

Module Basiskennis Front -en backofficewerkzaamheden

In de module Basiskennis Front -en backofficewerkzaamheden komen onderstaande zaken aan bod:

 • Communiceren (algemeen)
 • Wat zijn frontofficewerkzaamheden?
 • Sociale vaardigheden en algemene omgangsvormen
 • Klantvriendelijk telefoneren
 • Organisatie en administratie
 • Agendabeheer (algemeen)
 • Agendabeheer in Outlook
 • Postbeheer
 • Het archief
 • Rangschikken en sorteren

Aanvullende modules

Desgewenst kunt u de opleiding aanvullen met de onderstaande modules van de IVIO. Op deze manier is de opleiding altijd voor u op maat gemaakt.

 • Rekenvaardigheid (gevorderd)
 • Zakelijk Engels (basis of gevorderd)
 • Zakelijk Frans
 • Zakelijk Nederlands (gevorderd)
 • Zakelijk Engels Medisch (in combinatie met één van de medische IVIO opleidingen).

Examen opleiding Receptioniste / Telefoniste

U kunt uw examen afleggen bij IVIO Examenbureau of de Associatie. De examens van IVIO examenbureau worden onafhankelijk geëxamineerd op uw eigen leslocatie. Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau. 

Studiebelasting

Circa drie klokuren per lesweek.

Diploma

De opleiding Receptioniste / Telefoniste wordt afgesloten met een examen per module. Wanneer u het examen bij IVIO examenbureau afrondt ontvangt u bij goed resultaat een diploma.

De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Ambieert u meer verantwoordelijkheid na het behalen van uw diploma voor de opleiding Receptioniste / Telefoniste? Start dan met de IVIO opleiding Secretaresse of specialiseer uzelf verder met de opleiding Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie of Efficient en klantvriendelijk telefoneren.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:    5 lesweken
Avondopleiding:          10 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding receptioniste/telefoniste op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Receptioniste/ Telefoniste als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Elke opleiding is voor ons maatwerk. Door ons unieke concept kunnen wij de mogelijkheid bieden voor een startgarantie in de eigen regio. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij tezamen met onze cursisten de eerste lesdag in overleg plannen. Wij voegen onze cursisten niet samen op centrale locaties in het land, maar blijven in de gewenste regio. Onze groepen zijn hierdoor klein, wat zorgt voor extra persoonlijke aandacht t.a.v. uw leervraag. Tijdens de eerste les plant u vervolgens uw opleiding tezamen met uw groep. Deze planning nemen wij op in de leeromgeving. Onderstaande data zijn dus een richtlijn, samen met u en uw medecursisten stellen we de definitieve startdatum en lestijd vast.  Zit het startmoment van uw keuze er niet bij? U kunt zich altijd vrijblijvend inschrijven via het flexibele startmoment. In het vak "opmerkingen" kunt u het door u gewenste startmoment aangeven. Wij nemen dan contact met u op om te kijken naar de mogelijkheden.

 

De Laat Kenniscentrum heeft kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Mogen wij u binnenkort op een van onze leslocaties ontmoeten?

 

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (10):     1300,- euro
Avondopleiding (20):           1125,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Studiemateriaal

Circa 250,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de IVIO opleiding  Receptioniste / Telefoniste? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Examen

Eenmalig zijn de kosten voor het examen inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer u het examen niet in één keer behaald, komen de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing. De kosten van het examen bedragen ca. 85,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvangt u aan het einde van uw opleiding een diploma. Indien u tussentijds per module een certificaat wenst zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

helpen u graag verder.

Totaalprijs van uw opleiding IVIO Opleiding Receptioniste/ Telefoniste

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW. Over uw boeken zijn wij genoodzaakt BTW te rekenen. Hiervoor hanteren wij het geldende BTW-tarief. U betaalt bij ons 1550,- euro voor de gehele opleiding incl. BTW.

Uw examen boekt u rechtstreeks via planning@delaatkenniscentrum.nl

StartdatumMaandVariantLocatie