PDL Module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid niveau 4

Loonadministratie en HRM opleidingen

De module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid niveau 4 behandlt onderwerpen als arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid  en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die een personeelsconsulent of loonadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in zijn/haar werk. Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4 op het CVbiedt een mooie meerwaarde.

In combinatie met Loonheffingen niveau 4 en Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 brengt dit certificaat u het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Hiermee bent u in staat zelfstandig een loonadministratie te voeren. 

Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding. Na het afronden van deze opleiding bij ons opleidingsinstituut kunt u zich registreren in het RSa register

Doelgroep

De opleiding Praktijkdiploma Loon- en Salarisadministratie is bedoeld voor administratieve medewerkers op het gebied van de loon- en salarisadministratie en degenen die zich willen oriënteren op dit vakgebied.

Niveau

HBO-AD

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen.

Programma

Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4

Als personeelsconsulent of loonadministrateur moet u kennis hebben over arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomsten, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. In deze module doet u kennis op over de theoretische kant van deze onderwerpen en ontwikkelt u vaardigheden die u kunt toepassen in de beroepspraktijk.

Examen

Examen Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 4

De belangrijkste examenstof voor deze module:

  • arbeidsrecht, met name arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst
  • regelgeving m.b.t. de cao, medezeggenschap, arbeidsomstandigheden en arbeidstijden en van de Wazo
  • sociale zekerheid
  • regelgeving bij arbeidsongeschiktheid
  • regelgeving bij werkloosheid

Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van de Associatie.

Studiebelasting

De studiebelasting van de module is circa vijf à zes klokuren per lesweek.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen­locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van de Associatie.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

NIRPA

Wij hebben kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laten dit ook graag toetsen door externe partijen. Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen. Onze loonadministratieve opleidingen zijn erkend door de  Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). Onze loonadministratieve opleidingen (BKL, PDL, MPZ en VPS) worden onder reguliere opleidingen verstaan die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.

Duur van de opleiding PDL

(Zater)dagopleiding: 2 lesweken
Avondopleiding: 6 lesweken

Lesdag en –tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en op zaterdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De zaterdagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start­momenten in het jaar. Verder bieden wij u de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met het inschrijfbureau. Voor de actuele startdata voor de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie en Salaris verwijzen wij u graag naar het rooster onder het tabblad planning.

Losse modules

  • Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4: 395,- euro

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het inschrijfbureau van De Laat Kenniscentrum.

Studiemateriaal

De kosten van het studiemateriaal voor een losse module bedragen:

  • Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4: 134,- euro

Indien u examen doet bij de Associatie mag u onderstaande hulpmiddelen gebruiken bij het examen. Deze hulpmiddelen worden standaard verstrekt. U betaalt hiervoor eenmalig 105,- euro.

  • Handboek Loonheffingen
  • De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
  • De Kleine Gids voor het Nederlandse arbeidsrecht

 

 

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Registratie NIRPA

Indien u met succes uw opleiding PDL afsluit met een diploma van de Associatie, kunt u zich middels deze link registeren in het RSa-register. 

StartdatumMaandVariantLocatie