Spring naar content

Cursus Medische correspondentie IVIO

Medisch Specialistische Cursussen

Wat biedt de cursus medische correspondentie?

De cursus medische correspondentie is onderdeel van de opleiding medisch secretaresse. Medische correspondentie dient te voldoen aan specifieke eisen. Als secretaresse van een specialist moet je – naast foutloos Nederlands – foutloos medische dictaten kunnen uitwerken. Tijdens deze cursus leer je hoe je dit moet doen. Medische kennis is noodzakelijk bij het kunnen verwerken van medische gegevens. De cursussen medische terminologie en medisch fundament of EVC's op dit gebied zijn noodzakelijk. Foutloos notuleren is voor jou geen probleem. Heb je hier nog wel moeite mee volg dan de cursus notuleren en zakelijk Nederlands.

Hoe ziet de cursus medische correspondentie eruit?

Deze cursus bestaat uit een viertal lesavonden. We behandelen bovenstaande onderwerpen in de vorm van thema's. Tijdens deze cursus wordt van je verwacht dat je ook thuis veel oefent. Oefening baart kunst!

1. Corresponderen in de medische beroepspraktij

2. Specialistenbrieven

3. Fonodictaten

4. Klinische ontslagbrieven

5. Referaten

6. Excerpten

7. Rapportages

8. Verslagen

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de taken en de rol van een secretaresse. Deze cursus vereist wel enige voorkennis, deze kun je hebben verworven na het volgen van de cursus medische terminologie en medisch fundament of EVC's.

Wanneer start de cursus IVIO Medische Correspondentie?

De cursus IVIO Medische Correspondentie wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Je kunt er daarnaast voor kiezen om zelf je opleiding in te delen per dagdeel. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur.
In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De cursus IVIO Medische Correspondentie kent verschillende startmomenten per jaar. 

De cursus IVIO Medische Correspondentie start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

Liever starten op je eigen moment? Volg IVIO Cursus Medische Correspondentie als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

 

Wat zijn de kosten van de cursus IVIO Medisch Correspondentie?

Cursusprijs

1050,- euro (vrijstelling van BTW)
Dit betreft een maatwerkprijs op basis van 1 persoon.

Studiemateriaal

50,- euro (incl. 9% BTW)

Examengeld

Het examen doe je op de locatie van De Laat Kenniscentrum. Het examengeld betaal je aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 95,- euro per examen (excl. herexamen).

Totaal voor de cursus medische terminolgie

De cursus kost in totaal 1100,00 euro incl. BTW.

Startdatum Maand Variant Locatie