Spring naar content

Welke opleidingsmogelijkheden heb ik met de scholingsvoucher? Deze week de opleiding tot manager.

Kansberoepenlijst UWV managementU bent zich aan het oriënteren op een opleiding aan de hand van de kansberoepenlijst van het UWV.

Elke week behandelen wij een kansberoep. De artikelen vindt u terug onder het nieuwsitem. Deze week de behandelen wij de management opleidingen. In verschillende kansrijke branches worden managers gevraagd. Vergroot uw kansen en start met een managementopleiding.

Een manager, leidinggevend of beheerder is iemand die managementactiviteiten beoefent. Men houdt zich bezig met interpersoonlijke, informationele en besluitvormende activiteiten. De kracht van een manager is een vooruitziende blik, organisatievermogen, coördineren, controleren en beheersen en durven te delegeren.

Er wordt een onderscheid gemaakt in een drietal managementlagen.

  • Topmanagement: Het topmanagement houdt zich bezig met de ontwikkeling van de organisatiedoelen en de bepaling van de wegen die de organisatie in zou moeten slaan. Heb je voorkennis op managementgebied en ambieer je deze functie start dan met de opleiding advanced management.
  • Middenmanagement: Het middenmanagement richt zich op groepen mensen. Het houdt zich bezig met de verdeling van geld, machines en materialen over verschillende groepen mensen en projecten. Dit middenkader moet plannen van het topmanagement vertalen in deeldoelstellingen voor lagere niveaus. Ambieer je deze functie en heb je voorkennis? Start dan met de opleiding middle management.
  • Operationeel management: Het operationeel management staat net boven het uitvoerend personeel is is hieruit ook meestal geworven. Zij moeten het primaire proces begeleiden en aansturen. Heb je managementambities dan is de opleiding basiskennis management echt iets voor jou!

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.