NIMA Education Partner

De samenwerking tussen De Laat en NIMA

Voor wie start met een opleiding vanaf 1 januari 2019 gaan er een paar dingen veranderen. De Laat Kenniscentrum en NIMA gaan de samenwerking intensiveren. Maar wat gaat er precies veranderen? Lees hier meer:

Wat er precies gaat veranderen

NIMA werkt samen met een zorgvuldige selectie aan Education Partners, waarvan De Laat er eentje is. De Laat biedt startgarantie voor jouw opleiding in jouw regio, op een van onze leslocaties in Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht. Door onze samenwerking met NIMA wordt in alle gevallen een NIMA-examen aan onze opleidingen verbonden. Als onafhankelijke beroepsvereniging neemt NIMA alleen diploma’s af en leidt het zelf niet op.

De voordelen van een intensievere samenwerking

Aan de samenwerking tussen NIMA en de geselecteerde opleiders kleven een aantal voordelen. Zo gelden de diploma’s van NIMA in Nederland als maatgevend, ze zijn gekoppeld aan Europese EQF-opleidingsniveaus en toezicht vindt plaats door een onafhankelijke commissie van de Europese koepel van marketingberoepsorganisaties EMC. Door de intensievere samenwerking tussen NIMA en haar partners worden diploma’s bovendien direct gekoppeld aan de opleiding. Dat betekent dat inschrijving voor het examen via de opleider verloopt. Door deze intensievere samenwerking wordt het afronden van de opleiding bevorderd.

Om welke opleidingen gaat het precies?

Vanaf 1 januari 2019 zijn opleidingen voor een diploma Basis A, B, of C exclusief te volgen bij een beperkt aantal geselecteerde opleiders. De opleidingen die De Laat in partnerschap met NIMA aan gaat bieden zijn: Sales A1 t/m B2, Communicatie A1 en A2, Marketingcommunicatie B1 en B2, Corporate communicatie B1 en B2 en Non-profit/Overheidscommunicatie B1 en B2. Al deze opleidingen zijn inclusief NIMA-examen.

Dit zijn de opleidingen waarvoor de veranderingen vanaf het begin van 2019 ingaan. Uiteraard blijft de kwaliteit, flexibiliteit en startgarantie voor jouw opleiding altijd gewaarborgd en is je opleiding -zoals je dat van ons gewend bent- bij ons in goede handen. Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking met een gerenommeerd instituut. Door het NIMA-keurmerk worden de aangeboden programma’s, de professionaliteit van de trainers en de kennis van de examenmethodiek van NIMA gewaarborgd.